Wereldkaart op canvas

Lucky me, ik heb twee prachtige wereldkaarten gekregen van wereldkaarten.nl die ik mag reviewen.
Op de een of andere manier ben ik er nooit opgekomen, maar na een tip van een ‘collega-thuisfronter’, leek het me een super idee, een wereldkaart kopen! Heel toevallig zie ik ze nu overal bij de woonwinkels opduiken. Wereldkaarten en wereldbollen. Geen idee of deze trend een specifieke naam heeft, het doet een beetje denken aan een wereldreis- of misschien zelfs wel tijdreisthema en past erg goed in de industriële trend.
Daarbij ben ik al een tijdje aan het zoeken naar hoe ik onze jongste dochter beter kan helpen, nu ze er steeds bewuster van wordt dat papa vaak en ook wel heel ver weg gaat. Tijd en afstand zijn voor kinderen (ach en eigenlijk soms ook wel voor volwassenen) maar moeilijk te bevatten. Natuurlijk hebben we een aftelkalender geprobeerd, maar het bijhouden daarvan werkt voor ons niet zo. Het moet voor een kind ook wel erg raar zijn dat papa af en toe van de radar verdwijnt. Papa is in Amerika, maar waar is Amerika???
De website van wereldkaarten.nl is erg duidelijk en overzichtelijk, er is veel keuze, dus voor elk interieur en voor elke smaak wel iets te vinden. De prijzen variëren, maar wil je een beetje een mooie print hebben dan zit je toch wel rond de 100 euro. Echter is het ook wel weer een blijvende aanwinst, zo’n mooie canvas foto aan de muur.
Ik heb er echt wel even goed over na moeten denken, wikken en wegen, er staan meerdere kaarten en varianten op de website die ik erg mooi vind. De twijfel lag met name tussen de historisch canvas wereldkaart en de vintage canvas. Uiteindelijk is het de historische kaart geworden, vanwege de kleuren, dit leek me voor de kinderen toch iets duidelijker. Ik vond de kaarten met dieren voor kinderen ook ontzettend leuk. Nu heb ik ook nog weer het geluk dat ik er twee uit mocht kiezen!

De historisch canvas kaart heb ik in de maten 90 x 60 besteld en de dieren groen canvas kaart in de maten 60 x 40. De kaarten zijn op allerlei materialen te bestellen, naast canvas bijvoorbeeld ook op hout of schoolplaat, wat je momenteel veel ziet. Je kunt er ook voor kiezen je foto op canvas te laten drukken, dat is ook zo leuk!
Bestellen is erg eenvoudig. De levertijd bedraagt ongeveer 5 werkdagen. Je hebt verschillende betalingsmogelijkheden waaronder Ideal, maar ook achteraf betalen via Afterpay of Buckaroo.
De kaarten werden binnen drie werkdagen thuis bezorgd, ze waren beide zeer goed verpakt. Lang leve bubbeltjesplastic, voor sommige kids al uren vermaak ?
Toen ik de kaart uitpakte wist ik direct op welke plek hij moest komen. De canvas past precies bij de sfeer die ik graag wil creëren. De kleuren zijn mooi rustig en subtiel en toch is het tegelijk ook een echte blikvanger. Klein puntje is wel dat je er apart een ophangsysteem bij moet kopen, wij hebben beide canvassen op een plankje staan, dat kan natuurlijk ook prima, net wat je wilt.
Het is verder een duidelijke (Engelstalige) wereldkaart, die door de subtiele kleuren erg trendy is.
Onze dochters vinden het geweldig. Papa kan nu precies aanwijzen waar hij is geweest en waar hij straks naar toe gaat. “Wat is Nederland klein!” en “Oh dat is eigenlijk best dichtbij”, ja zo lijkt het of de USA om de hoek is ?
Het geeft erg leuke papa-dochter momenten en het is daarbij nog leerzaam ook.


Onze jongste is helemaal gek van dieren en dan vooral de dieren die in het wild leven. De dieren canvas geeft op een leuke manier een beeld van waar welke dieren op aarde leven. Ik heb voor de kleur groen gekozen, omdat dit precies past bij de kleuren van de slaapkamer van de jongste. Hij heeft inmiddels een mooi plekje gekregen boven haar bed.
Het is een duidelijke kaart met een globale weergave van welke dieren op welk continent wonen. Uiteraard staan ze er niet allemaal op, maar het geeft toch een heel leuk beeld. Papa moet direct vertellen bij welke dieren hij geweest is en of hij ze in het echt heeft gezien. Uiteraard komt Afrika vervolgens direct op ons reis-verlanglijstje want ….daar woont de leeuw!

De kaarten zijn een aanwinst voor ons interieur, daarbij zijn ze leerzaam en voor verschillende leeftijden verkrijgbaar. Zeker voor kindjes van wie de papa’s of mama’s regelmatig op reis moeten, een aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.