Weekblog Maud, week 43

Maandag

Wat een rare dag was dit. Op mijn werk was het duidelijk te merken dat het nog vakantie was, er waren maar een paar patiëntjes. Dit geeft mij wel de ruimte en mogelijkheid om te starten met afronden. Dossiers afronden, brieven schrijven, dat soort zaken. Afronden, wat raar eigenlijk. Ergens voelt het nog niet alsof het bijna is afgelopen, toch weet ik dat ik hier nog maar enkele weken zal werken.

Het dubbele is, ik vind het heerlijk om te werken. Ik hou van mijn werk en geniet volop van het enthousiasme van de kinderen en de vooruitgang in therapie. Enorm veel energie krijg ik hier dan ook weer van. Nadat ik klaar was met werken was ik blijkbaar nog niet uitgestuiterd… Ik nodigde mijn ouders en schoonouders uit voor een spontaan etentje, haalde Eef en Luuk op van het kdv en iedereen was in opperbeste stemming. Ook Eef genoot zichtbaar en was erg in haar hum, dit was de laatste keer voor haar op het kdv en ik merk direct dat dit haar rust geeft.

Dinsdag

Wat een heerlijke dag vandaag. We doen vandaag zo weinig mogelijk en het werkt. Eef en ik spelen de hele dag in de tuin, ze voelt zich heerlijk en ontspannen. De hele dag wordt er gezongen en gedanst, ik word er soms zelfs emotioneel van. Wat is dit gevoel me veel waard. Dit gevoel is me alles waard. Alles zal ik er aan doen om onze kinderen gelukkig te maken! Het eerste effect van de rust is al daar, een blij meisje in huis (L)

Woensdag

Vandaag is een hele bijzondere dag, de dag dat de officiele lancering is van de speciale Mama met Missie & ZelvePost kaartenlijn! Kaarten speciaal ontworpen om naar jouw militair of hij/zij naar jou te sturen. Weken van voorbereiding gaan vooraf aan deze dag. Bellen, overleggen, ontwerpen en teksten heen en weer. We zijn enorm trots op deze samenwerking met ZelvePost en extreem trots op het resultaat! Via deze link vind je alle kaartjes en kan je ze direct bestellen!

Op woensdag ga ik ook weer werken. Omdat het vakantie is, heb ik maar weinig patiëntjes vandaag. Dit geeft me de ruimte en mogelijkheid de dag rustig te starten. In de ochtend vertrekken we naar opa en oma, waar ik na een bakje koffie vertrek naar mijn werk. Tussendoor krijg ik regelmatig positief bericht over de kaartjes. We ontvangen veel mooie reacties en ik ben enorm dankbaar voor Renske en Nina, ik voel me de Drie Musketiers, ieder zijn eigen kwaliteit en samen komen we tot zo iets moois!

Donderdag

Alsof gisteren nog niet druk genoeg was, doen we er vandaag nog een schepje bovenop. Even niet bezig met de scriptie, maar daten voor Mama met Missie. Samen met Eef waag ik de reis naar Delft. Ruim 1,5 uur zijn we onderweg met het ov, met de auto had het een stuk minder lang geweest, Maar ja, ik had bedacht dat een dagje samen ook wel erg fijn zou zijn. Eef keek haar ogen uit, wat waren die bussen en treinen indrukwekkend zeg… Dag geslaagd, nu al… Nog niet eens gesproken over ons fijne ontmoeting met Gemma. Gemma is al een aantal maanden bezig met het illustreren van mijn droom.

Mijn droom, mijn derde kindje zoals ik dit ‘project’ ook wel noem. Gemma tekent de afbeeldingen voor de aftelslinger. De aftelslinger, die hopelijk, binnenkort ook in productie en de verkoop komt. Mijn idee van de optelslinger: her aftellen tot iets positiefs maken. Elke dag van de laatste week of maand dat papa of mama weg is maak je een vlag mooi. Dit kan met tekenen, knippen, plakken, bonnetjes etc. En als de slinger dan aan het einde van de maand of week helemaal vol is komt papa of mama thuis en is het feest!

Vrijdag

Vandaag had ik weer een hele fijne dag. Daan was thuis en heeft de hele dag met Eef gewerkt. Samen sjouwen, klussen, in de tuin werken. Dan geniet ik echt! Af en toe een kopje koffie of limonade en een boterham er in en gaan. Ik heb ze de hele dag amper gezien of gehoord. Ik merk dat Eef op zulke dagen enorm naar Daan toetrekt, hij staat echt op een enorm voetstuk. Misschien dat ze daarom ook zo heftig reageert als hij er niet is…

Vandaag had ik ook zin om te koken en heb dus de halve dag achter de pannen gestaan. Tussendoor zelfs nog even tijd gehad aan mijn school te werken, in de avond ging ik daar nog even mee door. We sloten de dag af met een filmpje op de bank, het einde heb ik niet meegekregen, ik was in slaap gevallen hihi.

Zaterdag

Omdat Daan gisteren ook thuis was waren alle moetjes al gedaan. We konden dus op ons gemak wat rommelen vandaag. Begin van de middag brachten we Luuk weg en vertrokken we naar Rotterdam. We vierden de verjaardag van mijn tante op de Euromast en de pannenkoekenboot. Wat was het fijn! Ik merk dat ik steeds meer de rust krijg om steeds beter te genieten van deze bijzondere momenten met elkaar, super! Steeds weer wordt de keuze om te stoppen met werken bevestigd door de rust die ik er nu al voor terugkrijg, ik ben dankbaar…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.