Vrouwtje van

‘Zit jij in wát voor groep? Ik dacht dat jij daar niets van moest hebben?!’ Daan kan zijn verbazing niet onderdrukken. Sinds een tijdje ben ik lid van een groep powervrouwen die, net als ik, vrouw zijn van een militair. Wat een enorme goede keuze is dit geweest zeg!

Vrouwtje van

Heel eerlijk, ik moest er niks van hebben. Sterker nog, ik was zelfs een beetje anti. Van die vrouwtjes-van die hun eigen waarde, en die van jou, meten aan het aantal strepen of medailles van ‘de man’. Zeker in Amerika heb ik het meerdere malen meegemaakt dat mijn waarde werd afgelezen aan de functie van Daan. Ik werd hier ook een beetje opstandig van, want naast ‘het vrouwtje-van’ ben ik nog zoveel meer.

Ik ben namelijk ook:
Moeder van +
Vrouw van +
Vriendin van +
Dochter van +
Zus van +
Collega van +
Studiegenoot van

= MAUD

En wat blijkt nu?! Al die ‘vrouwjes-van’ zijn zoveel meer dan dat ene verkleinwoord. Ze zijn stuk voor stuk powervrouwen. Vrouwen die een volledig huishouden draaien, kinderen grootbrengen, een eigen bedrijf runnen, een studie volgen, náást de baan van hun man. Die stuk voor stuk zo sterk en stabiel zijn dat de aan- of afwezigheid van hun partner geen deuk slaat in het thuisfront. WOW, zo had ik er nog nooit over nagedacht… Ik ben blij en dankbaar dat ik tot deze groep mag horen. (L)

Dus, mocht je iemand kennen waarvan de partner ook regelmatig van huis is? Denk eens aan alle ballen die hoog gehouden worden door die ene powervrouw (of man natuurlijk! Knap he?! En dat mag ook best eens gezegd worden!

[efb_likebox fanpage_url=”Mama-Met-Missie-378045999268039″ box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”0″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn” ]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Kim schreef:

    Begrijp elk woord en herken elk woord. Hier dezelfde gedachtens gehad tot het moment onze mannen in dezelfde hut sliepen en wij als vrouwen elkaar leerde kennen. Sindsdien mijn powervrouwen! Samen sta je sterker dan alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.