Vriendenboekje Renske

Vandaag schrijft Renske in ons vriendenboekje. Voor ons is Renske al een bekende, want Renske maakt de leuke kaarten voor Mama met Missie met haar bedrijf Zelvepost.
>> Hier vind je deze gave kaarten!

Ik heet:
Renske

Leeftijd:
29

Woonplaats:
Feanwâlden (Fryslân)

Samen met een militair werkzaam binnen:
Marine

Ons gezin bestaat uit:
2 personen.

Ik werk als:
Leerkracht en zelfstandig ondernemer. En natuurlijk als onderdeel van Mama met Missie – ZelvePost.

Mijn hobby’s:
Ontwerpen, paardrijden, yoga

Dit kook ik graag als mijn militair thuis is:
Kip in de hoed (zie recept volgende pagina)

Samen doen we het liefst:
Nieuwe dingen!

Mijn favoriete film:
The kings speech en Intouchable

Mijn Favoriete muziek:
Norah Jones, maar ook het foute uur van Q-Music (op z’n tijd)

Mijn favoriete boek:
De fontein – Els van Steijn

Mijn favoriete sport:
Paardensport

De mooiste vakantie van mijn leven was:
Portugal, 2016

Het mooiste aan het werk van mijn man vind ik:
Dat hij altijd weer zijn grenzen verlegt

Dit vind ik het stomste als hij weg is:
Dat er nauwelijks communicatie mogelijk is en ik niet meer 24/7 kan weten hoe zijn sterren staan.

Dit vind ik fijn als hij weg is:
Mijn vrienden en vriendinnen om me heen

Dit staat nog op mijn bucket list:
Safari in Afrika

Mijn grootste wens (persoonlijk):
Stoppen met werken en ZelvePost groot maken

Mijn grootste wens (defensie gerelateerd):
Dat er (nog) meer aandacht maar vooral waardering komt voor thuisfronters

Mijn levensmotto (defensie gerelateerd):
1 ding is zeker, niks is zeker!

Mijn tip voor andere thuisfronters:
Onthoud: weggaan is weer thuiskomen.

Bedankt Renske! Lief dat je in het vriendenboekje van Mama met Missie wilde schrijven. Wil jij dit nou ook? Laat het ons weten en dan kom ook jij in ons vriendenboekje.

Lees hieronder ook het recept dat Renske meestuurde.

Ingrediënten
• 350 g kersen zonder pit (pot)
• 6 bolletjes stemgember (pot 450 g)
• 400 g kipfilet
• 50 g ongezouten roomboter
• 1 teen knoflook
• 28 g mix voor kerriesaus (Knorr)
• 1 tl sambal oelek
• 200 ml crème fraîche (beker)
• 1 el tarwebloem
• 10 plakjes diepvries bladerdeeg
• 2 el paneermeel
• 50 g geraspte belegen kaas
• 2 el halfvolle melk

Keukenspullen
• bakpapier
• springvorm (Ø 24 cm)
• deegroller

Bereiden
stap voor stap koken
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Laat de kersen uitlekken in een zeef.
2. Snijd de gember fijn. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5min. rondom bruin. Pers de knoflook erboven uit. Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om. Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 min. zachtjes koken.
3. Bestuif het werkblad met bloem, leg 6 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap van ca. 28 cm. Bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
4. Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas. Vouw de randen van het deeg terug. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm. Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht. Bestrijk de bovenkant met melk. Bak net onder het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.