Brief aan mijn militair

Liefste lief,

Ik schrijf je deze brief, omdat ik trots op je ben. Trots op jou als mijn man, trots op jou als vader van onze kinderen en trots op het werk dat je doet.

Jij bent al jaren onderweg om te bereiken waar je nu staat. Nog blijf je dromen en vooral keihard werken om nog meer te kunnen betekenen. Nog meer te betekenen voor de veiligheid van iedereen hier in Nederland en in uitzendgebieden. Voor de veiligheid van anderen ben jij bereid de jouwe op te geven.

Trots

Ik ben trots op de sterke man die 2 weken na de geboorte van zijn kind weer op oefening moet. De man die op uitzending gaat als diezelfde dochter nog maar 10 weken oud is. Natuurlijk bleef je ook graag bij jouw gezin, maar geen seconde heb je getwijfeld. Jij moest gaan. Jij ging.

Ik ben trots op de man die ging. De man die ondanks het gemis naar zijn thuis sterk bleef. En ik weet dat jullie ook regelmatig spannende momenten kenden tijdens de missie. Nog zekerder ben ik ervan dat ik nog niet eens de helft weet. Je hielt mij erbuiten. Ik moest me geen zorgen maken, jij kwam terug.

En gelukkig kwam je terug. Ik was de gelukkigste vrouw op aarde. Eindelijk waren we weer compleet. Nou ja, bijna dan. Inmiddels hebben we nog een zoon mogen krijgen, wat een rijkdom. Jij bent de beste vader die ik voor onze kinderen kan wensen.

Gelukkig zijn er meer vrouwen en mannen die, net als jij, hebben gekozen voor een baan bij defensie. Die er voor kiezen vrede en veiligheid voor anderen belangrijker te vinden dan dat van zichzelf.

En ik beloof je mijn liefste militair, ik zal altijd achter je staan.

 

Ik hou van jou.

 

Lees ook de vorige blog van Maud over het afscheid nemen voor de missie. 

[efb_likebox fanpage_url=”Mama-Met-Missie-378045999268039″ box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”0″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn” ]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 18 september 2018

    […] Brief aan mijn militair […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.