De 5 voordelen en nadelen van een man bij de Marine

Zoals overal zitten er voor- en nadelen aan het hebben van een partner bij de Marine. Ik moet eerlijk zijn, ik had eerst een top 10 in gedachten. Met het schrijven bleek het toch lastiger dan ik dacht om 10 voordelen te benoemen van het hebben van een varende man. Dus hier is hij dan, mijn voor en tegen stemmen. Laat je in een reactie weten wat jou voordelen top 5 is? Ik ben benieuwd of iemand mijn top 5 aan kan vullen.

Voordelen

1. Fall in love all over. Na elke uitzending krijg je de kans om je eerste kus weer helemaal opnieuw te beleven. Je hebt je partner zolang moeten missen dat het gevoel van verliefd weer helemaal terug is.

2. Het beeld van het varende schip bij vertrek en bij thuiskomst. Het vertrek is niet leuk, maar het blijft wel een mooi gezicht als je een Marine schip vol met bemanning de haven in of uit ziet varen. De meeste bemanning staat dan aan de reling en zwaait zijn familie uit of juist toe. Natuurlijk heeft onze voorkeur wel de thuiskomst.

3. Het uniform. Ja dames, laten we maar eerlijk zijn. Wat is er mooier dan je eigen vent in zijn nette tenue of zelfs zijn tropen tenue te zien. Het is niet dagelijkse kost maar mijn hart gaat er in ieder geval sneller van kloppen.

4. De post. Hoe leuk is het om spontaan een kaartje te krijgen van je geliefde ergens ver over de oceaan.

5. Trotse marine vrouw. Want ondanks dat we klagen dat de mannen teveel weg zijn etc. Zijn we de trotste vrouw die een man zich kan wensen. Laten we eerlijk wezen, niet elke man staat/vecht voor vrede en veiligheid.

Nadelen

1. Heel veel laatste kussen. Helaas zit er ook een nadeel aan de fall in love all over en dat is dus dat je eerst je laatste kus moet geven. Elke keer weer opnieuw afscheid nemen. Je weet namelijk nooit wanneer je hem weer ziet. Dat brengt ons meteen bij de 2de nadeel.

2. De enige zekerheid is dat er geen zekerheid is. Natuurlijk heb je een plaats, tijd en datum dat ze weggaan en terugkomen. Maar als het net even anders uit komt blijven ze langer weg, zonder pardon. De keren dat ze eerder thuis komen klagen we natuurlijk niet. 😉

3. Contact. Ja er is contact en zeker meer dan in het verleden. Maar nooit wanneer het jou uitkomt. Wanneer jij je man nodig hebt, is het maar de vraag of je hem kan bereiken. En ook het contact is geen zekerheid want voor je het weet….. Dat brengt ons bij nadeel nummer 4.

4. De black hole. Oftewel, totaal geen contact voor onbepaalde tijd. Geen WhatsApp, mail of belletje meer. Je weet dat er een reden is, maar niet welke. Dit maakt het allemaal nog spannender. Gaat alles wel goed? Niks is fijner dan het eerste belletje nadat de black hole is opgeheven.

5. De vooroordelen van buitenstaanders. Elke keer lijkt het wel of je je partner moet verdedigen. Nee, hij gaat niet vreemd. Wij betalen ook belasting. Nee het is niet alleen maar snoepreisjes.  En voor de laatste keer, nee, ze verdienen geen bakken met geld. Zie ook 35 dingen die je niet moet zeggen tegen de vrouw van een militair voor nog meer ‘bijzondere’ uitspraken.

[efb_likebox fanpage_url=”Mama-Met-Missie-378045999268039″ box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”0″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn” ]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.