Vakantie stress

De laatste schooldag zit er alweer op. Ik moet zelf nog een dag werken en dan hebben we vakantie. Heerlijk 4 weken helemaal niets moeten, alleen maar leuke dingen mogen, dat is het plan en dat klinkt goed!

Een goede voorbereiding is het halve werk, ik weet het. Ik heb het er alleen hopeloos op aan laten komen dit jaar. De laatste weken waren net als voorgaande jaren hectisch.

Kinderfeestje hier, kinderfeestje daar, dan nog de eigen feestjes, de traktaties, afscheidscadeautje voor de juf, afscheid van twee collega’s, het hield niet op. Al met al, waren de laatste weken weer een gekkenhuis.

Onder het mom van , ach dat kan nog wel, is de vakantievoorbereiding is er dus weer bij ingeschoten.

We gaan voor het eerst sinds jaren weer vliegen, naar een zon zekere bestemming, dat scheelt dus al veel kleding twijfels.

Ik dacht nog wel genoeg zomerkleding te hebben, maar toen ik begon met inpakken, zag ik  dat er toch wel wat kleding hoognodig aan vervanging toe was.

Nu is dat natuurlijk nooit heel vervelend, kleding shoppen, maar onder tijdsdruk best wel…aaah stress!

Ook de kleding van de jongste was echt aan vervanging (en bovendien een maatje groter) toe.

Gelukkig is er internet. Ik vond al snel wat leuke items zonder überhaupt één stap in de winkel gezet te hebben. Alleen wil ik liever niet alles via internet kopen, voor de laatste dingen moest ik toch even echt real-life-winkelen.

Manlief zou op donderdag vroeg vrij zijn, dus ik had een handen-vrij-middag ingecalculeerd.

Even rap de stad in en mijn slag slaan, dan kon ik met een rustig gevoel het weekend in

Stom, stom, hoe vaak blijft deze ezel zich aan die steen stoten??

Rond 1400 uur kreeg ik namelijk een appje; ‘ nog wat vergaderingen, een presentatie, reken maar niet op mij met het eten’…..Kak!

Dochterlief moest dus mee de stad in. Dat begon best heel gezellig, maar toen kwamen er toch wat van die fijne discussies, ‘ik wil die’ en ‘ik wil dat’, dingen om de hoek. Het is verbazingwekkend  hoe ze dan de meest schrikbarende combinaties kunnen maken.

Ze kwam vol trots aan met een paillettenrokje met daarbij over- de- knie- sokken met panterprint, (wie dat ooit bedacht heeft….) en dan een zilver kleurige glans top met lange mouwen erop. Dat enthousiaste gezichtje sprak boekdelen. Ik wil best wat water bij de wijn doen, zeker als ze zo vol trots op hun outfit zijn, maar dit, neeee!

Het  leek me ook totaal geen geschikte outfit voor temperaturen van rond de 30 graden.

Dat feest ging dus echt niet door en daar werd haar humeur dus niet beter van en… daar werd mijn humeur weer niet beter van. Toen we uiteindelijk, veel later dan gepland thuis kwamen, met tassen vol en zere voeten, was het al lang etenstijd geweest. Vervolgens moest er snel nog een redelijk gezonde maaltijd in elkaar geflanst worden. Gelukkig zat ik zo tegen de koffie weer redelijk op schema. Prima prestatie al met al.

Toen de dames sliepen had ik nog even tijd om de koffers in te pakken.

Dus ze staan klaar, de koffers, klaar voor vertrek. Terwijl de regen met bakken uit de lucht komt op dit moment, bedenk ik me dat wij over twee dagen in de zon zitten. Kom maar op met de zon, de zee en het strand. Wij zijn klaar voor vertrek.

Bij deze wens ik jullie, of je nu samen met je militair bent of nog van elkaar gescheiden, een heerlijke vakantie en een mooie zomer!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Pierre Vanhole schreef:

    Wens jullie een goede reis ,met veel zon plezier en al wat er bij hoort.
    Good luck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.