Vakantie in Vonitsa (+ cadeautip voor militair op uitzending)

Zo… daar is hij dan: mijn eerste blog! Stiekem vind ik het wel een beetje spannend maar vooral heel leuk! Ik zal beginnen met mijzelf voor te stellen: ik ben Lize, 23 jaar en kom uit het gezellige Brabant. In het dagelijks leven werk ik als jurist handhaving bij een gemeente in Brabant.

Sinds bijna 4 jaar heb ik een relatie met Martijn, hij is werkzaam bij de Landmacht. Ik weet niet beter dan dat Defensie bij ons leven hoort omdat hij al bij de Landmacht werkzaam was voordat we een relatie kregen. Door middel van mijn blogs hoop ik jullie een inkijk in mijn leven te geven (waar Defensie meer dan eens invloed op heeft). 

Vandaag wil ik jullie meenemen naar mijn vakantie in Griekenland van afgelopen week. Met de hele familie van Martijn zijn we afgereisd naar het plaatsje Vonitsa (gelegen in het vaste land) waar de grootouders van Martijn een huis hebben. Ik was er nog nooit eerder geweest dus het was voor mij een grote verassing. 

Eenmaal aangekomen in Griekenland bleek het nog prachtig weer: 27 graden en geen wolkje te bekennen! Tijdens de lunch hebben we onszelf helemaal volgepropt met tzatziki, saganaki, souflaki en garnalen. Daarna zijn we teruggegaan naar het verblijf om een verfrissende duik te nemen in het zwembad. Toen we goed en wel aan het zwembad lagen ging Martijns telefoon. En jawel… ook op vakantie zijn we niet ‘veilig’ voor Defensie. Probleempje op het werk waar ze echt even zijn hulp bij nodig hadden. Ergens vond ik het vervelend omdat ik dacht “laten ze hem dan nooit met rust” maar van de andere kant is het een compliment omdat ze hem blijkbaar niet kunnen missen (zullen we maar even denken hihi). 

Op dag 2 zijn we naar Lefkada gereden om daar te shoppen. Lefkada is een klein stadje met leuke kleine boetiekjes en een haven met daaromheen vele restaurantjes. Je kunt het al raden: ook hier zijn wij onszelf weer flink te buiten gegaan aan de vele heerlijke gerechten die de Griekse keuken rijk is. 

Dag 3 stond in het teken van zon, zee en strand. We reden naar Agios Nikitas en omdat het natuurlijk buiten het seizoen was, was er buiten onze familie om helemaal niemand. Wat een rust en heel fijn om zo lekker met elkaar te kunnen genieten van zo’n mooie plek met helderblauw water. 

Op de laatste volle dag hebben we overdag de hele dag lekker aan het zwembad gelegen. In de avond hadden we met de hele familie een BBQ die in het teken stond van Martijns zus en haar vriend. Zij zouden de volgende dag namelijk vanuit Griekenland starten aan hun wereldreis die ongeveer 6 maanden zal duren. Tijdens de BBQ heeft iedereen de cadeaus gegeven aan hen. Wij hadden heel bijzonder cadeau: een ster in het universum! Dat is ook zeker een aanrader voor als je partner/familielid op missie gaat en je hem of haar een origineel cadeau wilt geven. Je bestelt de ster online en krijgt een aantal papieren thuis waaronder een certificaat met daarop de naam en coördinaten van de ster. Met de app kun je de ster dan vinden zodat je altijd naar dezelfde ster kunt kijken als je elkaar mist, waar je ook bent.

De dag erna vlogen wij al heel vroeg weer naar huis dus hebben we afscheid genomen van iedereen om weer koers te zetten naar Nederland waar het werkende leven weer bijna stond te beginnen. Maar… helemaal opgeladen en bijgekomen kunnen we daar zeker weer vol tegenaan!

Fijne week iedereen en bedankt voor het lezen van mijn blog! Graag tot de volgende keer.

Liefs, Lize

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Monique schreef:

    Wauw, bijzonder cadeau! Heb je de website waar je dit kun doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.