Trotse ouders


Na de bevalling van onze zoon ben ik gestopt bij de baas. Manlief heeft het nog 1,5 jaar volgehouden. Maar is toen ook gestopt. Met gevolg verhuizen richting zuiden en ander werk, omgeving etc. Zoonlief naar school hier in het dorp. En zo gaat het leventje gewoon verder.

Tot het moment dat onze zoon een vervolgopleiding moest gaan kiezen. Allerlei opendagen af. Je snapt het wel. Maar telkens kwam hij op 1 ding terug. De VEVA-opleiding met leerrichting Defensie.

Na goed praten, ook met vrienden die nog bij de baas zitten, werd het Het Korps. Wij hebben hier echt lange gesprekken met hem overgehad. Weet je het zeker. Het is geen 8.00 tot 17.00 baan. Als de shit uitbreekt sta jij vooraan. En dat soort argumenten. Maar nee hij moest en zou dit doen.

Tijdens de opleiding van bijna 3 jaar zagen wij hem ook groeien. Na iedere stage kwam hij met n big smile thuis. Toch kon het nog anders lopen. Er mocht dan wel een plaatsje gereserveerd zijn voor hem. Maar hij moest wel nog door de keuring komen. Vol spanning zette ik mijn zoon af bij het station voor de trein naar A’dam. Thuis en bij de familie gingen de kaarsjes aan op de hoop dat alles goed ging.

Daar ging de telefoon. Ja hoor meneer was goed gekeurd. En hij mocht zich in februari melden in Rotterdam. Daar kwam een zware opleiding hem tegemoet. Eerst 2 weken Texel. En daarna volgden meer van dat soort teambuilding uitjes?

Toen brak de laatste eindoefening aan. In november was het zover. De Finex. Na 3,5 dag alles te geven binnenkomen op de kazerne in Rotterdam. Kapot, maar trots.

Ook wij als familie zo trots als een pauw om te zien dat al die mannen het geflikt hebben en die baret echt verdiend hebben. Een paar dagen later werden ze beëdigd. Ook hier weer een brok in onze keel. Daar staat hij dan in pak. Geen “kleine” jongen meer, maar een kerel. Klaar voor weer een nieuwe fase in zijn leven. Op naar Doorn, waar hij inmiddels al een tijdje zit. Doordeweeks daar en de weekenden soms thuis.

Met het voordeel dat je de wereld kent waar hij zich in begeeft. Je kent de termen, het familiegevoel onder elkaar, etc. Je leeft weer half in die wereld. Een stel trotse ouders die als een soort groupies alles volgen?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.