Thuisfronters bij de politie? Jazeker: ontmoet Eva!

Hallo allemaal!

Ik ben Eva, 31 jaar oud en ik werk als Managementassistent en ben sinds 4 jaar samen met Marcel. We wonen samen in het midden van het land, met onze poes Baileys, onze kwartel Calimero en een paar goudvissen.

Marcel werkt bij de Politie als hoofdagent. Zijn droom is altijd al geweest om eens in het buitenland te mogen werken. Hij heeft een tijd geleden gesolliciteerd bij Team Internationale Politie Uitzendingen (TIPU). We hebben hier van tevoren over gesproken, of dit wel wat voor ons zou zijn en wat het voor mij, als thuisfronter, zou betekenen. Aangezien uitzendingen bij de Politie over het algemeen een jaar duren, was het belangrijk dat ik hier voor de volle 100% achter zou staan, en dat doe ik nog steeds!

Na een succesvolle sollicitatieprocedure en opleiding is het nu eindelijk zover: zijn eerste missie! Inmiddels zit hij al ruim 3 maanden in Kosovo en heeft het daar erg naar zijn zin.

Voor ons is het allebei een nieuwe fase, hij in het buitenland, het werken met veel verschillende nationaliteiten (en culturen) en in een omgeving waar alles anders is. Voor mij is het verschil minder groot, alleen mis ik nu de persoon die ik anders dagelijks zie. Gelukkig word ik goed opgevangen door familie en vrienden, al zijn bepaalde situaties toch wel lastig. Nu wordt het hele huishouden alleen gedaan en kan ik Marcel niet vragen om me te helpen met bepaalde dingen. Ook sociale activiteiten zijn anders. Ik ga nu alleen naar etentjes en borrels, waar we normaal gesproken regelmatig samen gingen. Iedereen is natuurlijk benieuwd hoe het met hem gaat, dus gaan de gesprekken voornamelijk over hem.

Twee weken geleden is hij voor het eerst weer terug geweest in Nederland, even opladen. Toen hij van Schiphol naar huis vertrok, kon hij bijvoorbeeld genieten van iets simpels als een normale snelweg.

Inmiddels is hij bijna weer met verlof naar Nederland en gaan we vlak voor de kerst samen richting Kosovo om daar de feestdagen samen door te brengen. Helaas moet hij daarna alweer aan het werk, dus vertrek ik op Tweede Kerstdag weer richting Nederland. Ik ben benieuwd hoe het leven daar is en hoe zijn appartementje er nu écht uit ziet.

Ik vertel jullie hier graag een volgende keer meer over!

Liefs, Eva

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.