Thuisfront Food – vezelrijke bananenpannenkoekjes

Makkelijke vezelrijke bananenpannenkoekjes

Mijn dochter is een moeilijke eter. Wel houdt ze van bananen en pannenkoeken. Volgens mij klinkt pannenkoeken altijd wel goed in de oren van kinderen 😉 Deze pannenkoekjes vond ze erg lekker en het is nog makkelijk en verantwoord ook!

Wat heb je nodig?

  • 1 grote rijpe banaan
  • 1 ei (L)
  • 200 gr Brinta
  • eventueel wat noten of zaden (ik gebruikte zelf een mix van chiazaad, lijnzaad en zonnebloempitten)
  • kaneel
  • olijfolie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Prak de banaan goed fijn
  • Doe de noten in een keukenmachine of snijd de noten in kleine stukjes.
  • Doe de geprakte banaan, de Brinta, de noten/ zaden en het ei in een kom en mix goed door elkaar met een spatel. Het mengsel zal dik blijven.

Let op: door de noten kunnen de pannenkoekjes sneller uit elkaar vallen, je kunt ze dus beter na het bakken over de pannenkoekjes heen strooien. De zaden kunnen wel door het mengsel. Gebruik hierbij niet meer dan 2 eetlepels.

  • Verwarm de pan met de olijfolie op middelhoog vuur.
  • Schep met een lepel een beetje van het mengsel in een koekenpan met een beetje olijfolie erin. Maak meerdere hoopjes met het mengsel en druk het plat zodat je kleine pannenkoekjes krijgt.
  • Na een aantal minuten (het aantal minuten hangt af van hoe groot de pannenkoekjes zijn) kun je ze omdraaien.
  • Bij het opdienen de pannenkoekjes  bestrooien met kaneel en eventueel de noten.

Enjoy!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.