SmoeltjesSchrift voor het Thuisfront

In het artikel ‘Aftellen tot papa weer thuis komt’ vertelde ik je laatst over het SmoeltjesSchrift voor het Thuisfront van Scrivo Media. Wij mochten dit leuke invulboek reviewen en om er echt iets van te vinden moest het schrift wel een echt gebruikt zijn. Inmiddels is het boekje een tijdje in gebruik door een stoere jongen van 10 die zijn vader al heel wat maanden moet missen.

Vrolijk boekje met smileys

Het boekje ziet er uitnodigend uit voor kinderen. Met vrolijke kleuren en diverse smileys wil je direct aan de slag. Het schrift is een hardcover met ringband van A5 formaat. De pagina’s kun je er uit halen om op te sturen naar de militair op missie. Papa of mama krijgt dan ook een indruk hoe het dagelijks leven door het kind wordt beleefd.

Er zijn diverse vragen die in het schrift elke dag terugkomen. In een smiley kan het kind aangeven hoe hij of zij zich vandaag voelde. Hierna worden er aanvullende vragen gesteld. Hier worden gebeurtenissen gekoppeld aan een emotie. De gehele SmoeltjesSchrift-serie staat het teken van gevoelens beschrijven en een plekje kunnen geven. Ook wordt er vaak gevraagd hoeveel het kind zijn uitgezonden ouder mist. Dit wordt ook weer erg leuk vormgegeven in een smiley.

SmoeltjesSchrift voor het thuisfront

Naast het dagelijks terugkerende thema staat er ook veel leuke spelletjes, tekeningen en overige items in. Deze hebben soms wel, maar soms ook helemaal niets te maken met de missie. Dit is fijn voor de afwisseling en om even de focus te verleggen.

De man van Linda is nu op uitzending

”We waren al bekend met het SmoeltjesSchrift en daarom ook erg nieuwsgierig naar de thuisfront versie. Mijn zoon van 10 jaar heeft autisme en dan is praten over je gevoelens extra lastig. Zeker in een periode als deze is het als moeder wel fijn om te weten wat er in je kind omgaat. Wat misschien een leuke toevoeging zou zijn in een volgende versie is het vragen naar ‘hoeveel nachtjes slapen voordat papa of mama thuiskomt’. Of: ‘Ik ga … doen als papa of mama weer thuis is’. Mijn zoon vond het jammer dat hij geen ziek poppetje kon omcirkelen toen hij niet lekker was ;). Wij zijn erg blij met dit leuke SmoeltjesSchrift, dit helpt ons deze heftige tijd beter doorkomen.”

Wij zijn erg blij met dit SmoeltjesSchrift voor het thuisfront. Een uitzending is vaak een moeilijke en heftige periode voor een kind. Op deze manier wordt het inzichtelijk hoe jouw kind zich voelt en het schrift biedt een ingang het gesprek over deze emoties te starten. Een waardevolle aanvulling op het hoe-overleef-ik-deze-missie-pakket van het thuisfront!

SmoetjesSchrfit voor het thuisfront

[efb_likebox fanpage_url=”Mama-Met-Missie-378045999268039″ box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”0″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn” ]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 14 oktober 2018

    […] SmoeltjesSchrift voor het Thuisfront […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.