Rollercoastermadness deel 2 van …

Jaar één, kinderfysiotherapie. Klaar voor? Not at all. Boeken besteld, collegeblok ook. Hoe werkte dit ook al weer zeg? Inmiddels weer een flink aantal jaar geleden dat ik in de collegebanken zat. Nou ja, gaan maar gewoon en we zien het wel. En toen kwam het rooster. Auw!

Elke woensdag van 14.00 uur tot 21.20 uur, met een pauze, dat dan weer wel. Nou ja, 3,2,1 aan en gaan dan maar. Blok 1, normale ontwikkeling. Heel bijzonder om over de ontwikkeling van baby’s en kinderen te leren, terwijl ik zelf thuis zit met een baby. Daan is ondertussen naar Mali vertrokken, heel veel tijd om daar over na te denken heb ik niet.

Mijn week ziet er momenteel als volgt uit. Op maandag gaat Eef naar de opvang, ik werk. Op dinsdag ben ik vrij. Als Eef slaapt lees ik. Eindeloos veel literatuur en artikelen worstel ik door. Elk slaapmoment overdag gebruik ik om me voor te bereiden op de lessen van woensdag. Woensdagochtend breng ik Eef redelijk op tijd bij mijn ouders. Dan ga ik snel naar huis om nog een aantal voorbereidende opdrachten voor de middag/ avond te maken en dan vertrek ik naar Rotterdam. Reistijd is ongeveer een uur dus reken maar uit… Vaak ben ik rond 22.00 uur pas thuis. Nou ja, thuis. Bij mijn schoonouders. Eef is na het avondeten door mijn ouders naar mijn schoonouders getaxied. Aangezien ik donderdag weer vroeg weg moet om te werken slaap ik ook bij mijn schoonouders. Wat is dat fijn, Eef ligt naast me in een ledikantje en het enige dat ik nog hoef te doen… is kolven :S Kolven, echt met heel veel liefde heb ik mijn kindje een aantal maanden mogen voeden, maar nu…

Wel eens borstontsteking gehad? Wat een nare grap is dat zeg! Toen Eef 10 dagen oud was ben ik al ijlend van de koorts opgenomen geweest in het ziekenhuis met borstontsteking, de horror. Nou ja, lang verhaal kort,  borstvoeding en ik zijn ever since niet de allerbeste vrienden. Nu, ruim 4 maanden later zit ik al huilend om 23.00 uur in de avond te kolven. Ik ben er klaar mee, zo klaar mee. Alle moeders die ooit strijd hebben gehad met borstvoeding weten welke kraan aan emoties er dan opengedraaid wordt…

Goed, waar waren we. Oja, donderdag. Weer een werkdag. Na het werk kan ik aan tafel aanschuiven bij mijn schoonouders, wat super fijn zeg! Na het eten vertrekken Eef en ik samen naar huis. Op vrijdag komen we bij van de hectische week.

En dan is het weekend, eindelijk weekend. Nee geintje natuurlijk. Als iets crappie is tijdens een uitzending, dan is het wel weekend! Zo veel mogelijk leuke dingen doen en ondertussen weer de kracht verzamelen om de volgende week te kunnen starten. En oh ja, iets met baby en huishouden…

So far so good, op naar blok twee – neonatologie. Baby’s, baby’s en nog eens baby’s. Kan het nog drukker? Ja natuurlijk! Kan het nog gekker? Welkom in mijn wereld, stap maar in de achtbaan… In de volgende blog lees je dat de achtbaan nog maar net op gang was…

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Pierre schreef:

    Spannend wel……..wacht al ongeduldig op het vervolg….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.