Voor de Minitair

Ik ben ik al een tijdje aan het zoeken naar hoe ik onze jongste dochter beter kan helpen, nu ze er steeds bewuster van wordt dat papa vaak en ook wel heel ver weg gaat. Tijd en afstand zijn voor kinderen (ach en eigenlijk soms ook wel voor volwassenen) maar moeilijk te bevatten. Het moet voor een kind ook wel erg raar zijn dat papa af en toe van de radar verdwijnt. Papa is in Amerika, maar waar is Amerika??? 

Wereldkaart op canvas

Vind jij het ook zo lastig om aan jouw kinderen uit te leggen wat papa of mama doet? Waarom jullie zo lang thuis zijn zonder elkaar? Of waarom het anders is nu papa of mama weer thuis is uit het verre land…  We zochten de boeken voor kinderen van militaire ouders. Zowel te lezen tijdens, maar soms ook na de uitzending. 

15 kinderboeken voor tijdens en na de uitzending 

Jaaa! We mogen voor Mama met Missie een pyjama van SNURK reviewen. Ik wist het al, maar voor Ninthe is het nog een verrassing. Samen zitten we aan de keukentafel. Zodra de pyjama tevoorschijn komt, worden haar ogen steeds groter en groter en er verschijnt een enorme lach op haar gezicht.’ Wauauaw! ‘ Roept ze.

Horizontal wear van SNURK

Huh, post op maandag?!
Ja zeker, en wat voor post!
Ik ervaar altijd een soort instant happiness bij het ontvangen van pakketjes of post (behalve de blauwe brieven dan 😉 ) en dit keer toch zeker! Het was namelijk post van Koen Meloen. Aan mij de eer een van de super leuke, hippe naambordjes te reviewen.

Leger Naambord Koen Meloen

Laatst ontvingen wij deze cuties met camouflageprint van A@pie Babyschoenen. Daar werden we direct blij van! Wij kunnen deze print niet vaak genoeg zien, dus als we al kunnen starten met onze mini’s is dat natuurlijk perfect!

Babyslofjes van A@pie

Gaan jullie nog op vakantie of een dagje weg binnenkort? Dan is dit SOS Naamplaatje misschien wel iets voor jouw kind(eren). In het artikel ‘Net als Papa’ vind je super leuke items, waarmee jullie mini nog meer op zijn of haar papa lijkt. Natuurlijk mag zo’n stoer naamplaatje dan niet ontbreken.

SOS Naamplaatje van Goedgemerkt

In het artikel ‘Aftellen tot papa weer thuis komt’ vertelde ik je laatst over het SmoeltjesSchrift voor het Thuisfront van Scrivo Media. Wij mochten dit leuke invulboek reviewen en om er echt iets van te vinden moest het schrift wel een echt gebruikt zijn. 

SmoeltjesSchrift voor het Thuisfront van Scrivo Media

Een aantal weken of maanden geleden zijn jullie trotste ouders geworden van een schitterend kindje. Een hectische tijd voor iedereen, van samen naar een gezin, of een nieuw gezinslid erbij. Hoe dan ook is het weer zoeken naar een nieuwe balans. Als klap op de vuurpijl gaat nu ook jouw partner weer op uitzending of oefening. Hoe doe je dit?

Op uitzending of oefening met baby thuis

Wanneer komt papa thuis? Dit is een veelgehoorde vraag als jij als thuisfront kinderen hebt. Maar hoe ga je dit uitleggen aan de kids? Veel kinderen hebben, zeker als ze jong zijn, weinig tot geen begrip van tijd. Het zegt ze dus weinig als je het hebt over een week, een maand of zelfs langer. Hier vindt je verschillende methoden om het aftellen voor jouw en je kind leuk en inzichtelijk te maken.

Aftellen tot papa weer thuiskomt