Papa mist verjaardag (weer…!)

Papa mist verjaardag (weer…!)

Voor het derde jaar op rij zal Daan er niet zijn om de verjaardag van Eef te vieren. Hoe zuur is dat?! Net nu Eef begint te begrijpen wat verjaardagsfeestjes en trakteren betekenen. Papa mist niet alleen haar eerste verjaardag, maar ook de tweede EN de derde!

Teleurgesteld, boos en vooral onmachtig, dit verzin je toch niet?! Hoe krijgen ze het voor elkaar die oefening zo te plannen dat het weer precies midden in de zomer is? Dit jaar vond ik het echt niet leuk meer. Dat je een verjaardag één keer moest missen zat er natuurlijk dik in, maar 3 op een rij? En ja, het is niet anders. En ja, de kans is aanwezig, I know!

De knop om

Op school ziet Eef andere kindjes trakteren en we hebben de eerste kinderverjaardagen ook al gehad. Het tijdperk van foppen en net doen alsof er geen verjaardag is, is inmiddels wel voorbij. Eef is te groot, te wijs om er nog in te trappen. Na een weekje mokken heb ik toch maar geprobeerd de knop om te zetten, dit is waar we het mee moeten doen. Maar hoe gaan we dit dan praktisch vorm geven?

Inmiddels, een aantal weken later, is er een plan. Als nou niet alleen wij, maar iedereen net doet alsof hij/ zij gek is? Dan vieren we de verjaardag van Eef een paar weken eerder. Niet alleen thuis, maar ook op de peuterschool zal ik gaan vragen of ze een aantal weken eerder haar verjaardag mag vieren. Dan maken we er één groot feest van en mag Eef die dag écht jarig zijn.

Heb jij de verjaardag van je kind wel eens anders moeten vieren dan je vooraf had gedacht? Of heb je ook wel eens een verjaardag zonder papa gehad? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Lees meer over mij als vrouw van militair
De rollen verschuiven, ik word weer vrouw van militair, het thuisfront

 

[efb_likebox fanpage_url=”Mama-Met-Missie-378045999268039″ box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”0″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn” ]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.