Oud & Nieuw alleen!

Oudjaars avond

Zit ik dan alleen op de bank met flesje appel cider en zak chips helemaal alleen. Floor ligt al te slapen. Je kan denken waarom alleen, maar daar koos ik zelf voor!

Gisteren eindigde ik de dag met migraine en zelfs vandaag was de hoofdpijn nog aanwezig. Na een slechte nacht werd ik chagerijnig wakker. De laatste dag van 2018, ik wilde er met een goed gevoel aan beginnen en dit jaar gaan afsluiten maar i.p.v. goed opstaan werd ik gewoon chagerijnig wakker. Soms heb je van die dagen dat je het liefst in bed blijft liggen en dat kan. Dat kan zonder kinderen wel ja, met kinderen gaat dat niet. Dus voor Floor eruit pyjama aan en gaan en het was nog maar half 7. Ik begon vol goede moed, huis opruimen, was aan, bedden verschonen ik deed het maar mijn humeur veranderde niet. Nog even naar buiten want we moesten nog een rondje van alles weg brengen en halen. Overal hoor je fijne jaarwisseling en na de derde keer wil je toch liever schreeuwen shut up! Maar dat staat ook zo onaardig.

De hoofdpijn zakte niet en ik kreeg steeds minder zin in de avond. Ik was bij vrienden uitgenodigd. Dit had ik een jaar geleden toen we al wisten dat Ralf er dit jaar niet bij zou zijn al vast gelegd. Er zouden nog wat mensen komen, maar ik had geen zin. Ik wilde gewoon slapen en thuis blijven en de avond overslaan. Helemaal bij de gedachten dat ik dan daar tussen de koppels zou staan en ik dus alleen. Ik vond dit als vrijgezel al verschikkelijk, maar met de gedachten nu werd ik helemaal verdrietig. Toen ik aan Floor vroeg wat ze wilde zei ze ook gewoon met jou thuis blijven en dan gaan we volgend jaar met papa wel daarheen. Het was duidelijk dat Floor ook weinig voor hapiness voelde.

Ik meldde mezelf af. Daarbij merkte ik dat Floor ook niet in haar hum was en mijn hoofdpijn rust wilde, want als ik doorging zou het nog harder ging bonken.

We deden weinig we aten en om 18:00 hadden we ons oud en nieuw momentje. Met al het vuurwerk in de buurt leek het er al wel op. We openden de kindercampagne en belden en proosten met papa. Floor knalde met de knalerwten en toen ik een sterretje aanstak rende ze naar binnen want ze was bang dat het ging knallen. Held op sokken! Ralf was erbij hij zag het, maar zijn reactie zag ik helaas niet de verbinding was weer slecht.

Floor is lekker gaan slapen en ik ben na een heerlijk lange warme douche met rituals met mijn onesie op de bank geploft. Verdrietig en alleen en dan krijg je een belletje…en heb je Ralf aan de lijn Gelukkig Nieuwjaar schat, kort 1 minuut kunnen we elkaar spreken en dan is het andersom ik hoor hem wel maar hij mij niet. Dan ben ik er echt klaar mee het is ons niet gegund en het is gewoon K#t vandaag, Ik drink mijn drankje op , type deze blog af en dan is het inmiddels bijna half 10 dus ik sluit af. Zet een serie op en hoop dat ik in slaap val en door alle knallen heen slaap, maar ik verwacht het helaas niet.

Ik doezel na tien uur in maar echt slapen doe ik niet want buiten knalt het als een gek. Ik hoef dan ook niet op mijn horloge te kijken hoelaat het is want na bijna 2 minuten stilte knalt het er op los

Gelukkig nieuwjaar jippie ja jhee.

Ik voel het niet en heb er geen zin in. Floor wordt huilend wakker door de buikpijn gillend en huilend al half slapende en ik, ik huil met der mee en het liefst gil ik ook mee dat ik er even klaar mee ben. Ik geef Floor iets tegen de pijn wat al snel helpt want ze valt heerlijk in slaap. Ze reageert niet op het geknal buiten en toen ik vroeg of ze wilde kijken wilde ze dat ook niet. Ik kijk even naar het vuurwerk buiten door het raam. Normaal kan ik echt wel genieten van het vuurwerk maar dit keer voel ik het niet! Ik doe alles in huis weer dicht zelfs elke tussendeur in de hoop wat minder lawaai te horen en kijk verder mijn film af en ga daarna verder met een serie en val pas ergens na 2 uur in slaap als het buiten ook bijna helemaal stil is.

2019

De volgende ochtend is het 7 uur dat doet pijn. Gelukkig is Ralf even online en hebben we even contact. Maar als we het over de thuiskomst datum hebben blijk daar wel iets mis te gaan en ja hoor om de dag nog maar even extra klote te maken krijgen we er weer 2 dagen bij. Ja hoor dat kon er nog wel bij vandaag, not!

Weer het aantal dagen dus maar weer veranderen, weer 2 snoepjes extra in de pot en weer een teleurstelling maar ja de helft is bijna in zicht jippie ja jhee!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.