Onvoorwaardelijke liefde

Wow, wat ben ik toch trots op jou! Trots op wie je bent, trots op wat je doet. Al jaren werk je keihard aan de toekomst. Jouw toekomst, mijn toekomst, onze toekomst en de toekomst van Nederland. Ja, jij bent (mijn) militair.

Toen ik voor je viel, viel ik voor jou. Jouw karakter, jouw liefde, jij zoals je bent. Jouw werk, dat kreeg ik er gratis bij. Wat dat inhield, daar was ik niet zo mee bezig. Want wij, wij konden de hele wereld aan.

Inmiddels weet ik het wel. En of ik het nu wil of niet, ook ik werk inmiddels bij defensie. Vrijwillig, dat dan weer wel. Daar waar jij betaald krijgt om te werken, op oefening te gaan of naar missiegebied te vertrekken, krijg ik dat niet. Het is immers vrijwilligerswerk.

Naast mijn fulltime vrijwilligersbaan bij defensie ben ik ook fulltime moeder, parttime werknemer, parttime loodgieter, hovenier, kok, verpleegkundige etc. etc. Nee, daar hoor je nooit iemand over.

Het is namelijk heel normaal dat je elkaar enkel in het weekend ziet. Dat je alleen naar de oudergesprekken op school gaat, de kinderen alleen op bed legt. Met sinterklaas, kerst, bruiloften en begrafenissen alleen bent of gaat. Dat ik de helft van het jaar niet weet of je weg gaat in de ochtend, middag, avond. Dat je wel of niet thuis komt vannacht, of morgen, of overmorgen. Heel normaal, toch?!

‘Wij van het thuisfront’, ons hoor je niet. This is how we role. Niet klagen, maar dragen. En door!!!

En nee, we hoeven ook echt geen geld hoor, zeker niet. Maar een klein beetje waardering, dat mogen we toch wel vragen? Hoe mooi zou het zijn, als er in alle lagen van defensie, eens stilgestaan wordt bij deze ‘normaal’. Dat de waardering voor het thuisfront eens hardop uitgesproken wordt. En nee, niet met de rug naar ons toe. Gewoon, met een hand, elkaar in de ogen kijkend.

Samen zijn we sterk, liefde voor elkaar, liefde voor het vak. Met een beetje waardering wordt deze liefde nog veel sterker. Samen en met elkaar kunnen wij de wereld aan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.