Ode aan het thuisfront

De dag dat jij je baret kreeg verdiende ik mijn thuisfront-strepen. Toen de doedelzak muziek begon, een muziekgenre wat ik maanden thuis aan had moeten horen toen we naar de vreselijk begeerde baret toeleefden, besefte ik dat niet alleen jij vanaf nu in een nieuwe wereld terecht was gekomen. Apentrots en doodsbenauwd, zo begon ons avontuur.


We waren nog zo jong toen ik verliefd op Sander werd, dat ik überhaupt niet verder dacht dan het avondeten voor die dag. Dat we nu, jaren later, nog steeds samen zouden zijn had ik sowieso dus nooit voorzien. Maar de invulling die mijn leven kreeg, vooral de wending, toen jij jouw beroep koos… Ik moest toch wel even slikken. Maar we hebben het gedaan, stap voor stap zijn we er samen in terechtgekomen. Van de eerste weekjes weg, tot de eerste lange oefening. En nu, twee uitzendingen later, heb ik eindelijk het gevoel dat ik er een soort draai in heb gevonden. Sander heeft zijn leven, ik het mijne. 

Mijn gedachtegang is altijd geweest: er zijn duizenden vrouwen die dit kunnen, dus waarom dan niet duizend-en-een? En nee, het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is niet zoals in de films: super romantisch. Het is lang, eenzaam en zwaar! Maar het is het ook oh zo waard. Dat moment dat je elkaar weer in de armen sluit op het vliegveld. Wanneer de schuifdeuren opengaan en daar jouw grote liefde komt aanlopen! Dan verdwijnt alles om je heen en heb je alleen nog maar oog voor elkaar. 


Vol verbazing en trots keek ik daar ik om me heen, overal staan stuk voor stuk sterke mannen en vrouwen die hun militair als thuisfront hebben gesteund. Gezinnen waarvan een ouder weggaat, of juist een broer of zus. En al deze gezinnen kunnen het, redden het en overleven het. Als je daar geen kracht uit kan putten dan weet ik het ook niet meer! 


Dus jij, lieve lieve thuisfronter, je doet het super! Of je nou naar een uitzending toewerkt, een oefening of een uitzending uitzit of je kruipt vanavond naast elkaar op de bank, wees trots op jezelf en op elkaar. En spreek dat uit! 

Veel liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Rianne schreef:

    It takes a strong woman to love a military man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.