Navy wife, Navy life – Even voorstellen

De vrouw achter de zeeman

Mijn naam is Julia. Ik ben dit jaar 7 jaar getrouwd met Mike. Mike werkt als militair bij de Koninklijke Marine. We hebben 2 prachtige meisjes samen. Charlie van ruim 2.5 jaar en Lina van net 1 jaar. Ze zijn mijn kracht en mijn valkuil tegelijk. Want deze meisjes hebben mij totaal in hun macht als het gaat over liefde en tijdsbesteding. Naast fulltime vrouw en moeder, werk ik ook nog fulltime. En sinds kort blogger voor Mama Met Missie!

Het verschil

De meeste willen het niet zo zien of denken dat het onzin is, maar als je de vrouw bent van, dan veranderd de functie van jezelf in het huishouden continu. Je bent vrouw, partner van en moeder als hij thuis is. De taken zijn netjes verdeeld tussen je partner en jezelf. Maar zodra hij weer op uitzending is, ben je ineens weer alles tegelijk. Je wordt handyman, kok, schoonmaakster, de papa en de mama in 1. Alles komt bij jou neer en je moet altijd je happy face opzetten. Voor mij is dat niet anders. Het is elke keer weer een uitdaging voor mij om deze overgang beter en soepeler te laten verlopen dan de vorige keer. Je moet je eigen emoties weer even parkeren en je focussen op het huishouden en leven dat door draait zonder hem.

Familie en vrienden

Het fijnste als je ze hebt maar het moeilijkste, omdat ze niet altijd begrijpen in welke storm je weer zit als hij weg is. Gelukkig heb ik het geluk dat ik veel familie om mij heen heb die voor mij klaar staan wanneer dat echt nodig is. Ik ben een gezelligheids persoon die mensen om haar heen moet hebben, maar met de jaren vind ik het steeds fijner om op mijzelf te zijn en me te richten op mijn eigen gezin. Mijn vrienden zie ik niet vaak, maar ook bij hen kan ik altijd terecht als ik hulp nodig heb. Natuurlijk geldt dat andersom ook. Ik heb 1 vriendin, Indi, waar ik alles mee bespreek. Ze weet precies hoe ik mij voel en herkent ook veel situaties. Ook bij een groep vriendinnen kan ik mijn ei kwijt. Hun mannen werken samen met mijn man. Door deze meiden wordt elke uitzending een stuk minder zwaar. En laten we eerlijk zijn, we hebben elkaar toch nodig in dit leven.

Samen sta je sterk! Come what may….

Lees ook mijn vorige blog: afscheid nemen

[efb_likebox fanpage_url=”Mama-Met-Missie-378045999268039″ box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”0″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn” ]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.