Missie voor de missie – nog 5 weken

Nadat we samen de beruchte map hadden ingevuld, volgde een relaxte avond en zondag.

Op zondagavond is mijn weekend voor mijn gevoel altijd weer afgelopen. Nadat Floor naar bed gaat drinken we samen nog wat en kijken we even tv. Dan vertrekt Ralf alweer richting de kazerne voor bijna een hele week. Op dat moment voelt mijn weekend dan ook al klaar.

Ik ben eigenlijk wel gesloopt en moe, ik vertrek richting mijn bed en duik diep onder de dekens. Ik denk aan alles van de avond ervoor en voel de tranen vechten in mijn ogen. Het moet, het moet er echt even uit nu! Veilig in mijn eigen bubbel helemaal alleen veilig en vertrouwd laat ik alles even gaan en vecht ik er niet langer tegen, dat gaat niet meer!

De dagen er na is de knop weer om en gaan we door. Het normale ritme wordt opgepakt. Eigenlijk ben ik doordeweeks al wel gewend alleen te zijn, omdat Ralf grotendeels binnenslaper is. Maar deze week komt hij lekker al op donderdagavond thuis, want deze keer is het thuisfrontdag.

Floor is op tijd wakker en ze is blij. Blij, omdat ze weer bij opa en oma mag gaan spelen. Snel douchen en aankleden. Waarom heb ik kledingcrisis? Ralf benoemt al dat ik moet aantrekken wat lekker zit. Maar een of andere manier wil je er toch een beetje leuk uitzien. Nu ben ik alleen niet het type van hoge hakken en jurkjes maar meer het sneaker type. Dus vandaag lekker als mezelf shirtje, jeans en sneakers maar dan wel leuke natuurlijk.

Thuisfront Informatiedag

Nadat we Floor hebben weg gebracht rijden we naar de Kazerne, op naar de thuisfront dag. De thuisfront informatiedag was lang en heel veel informatie over het uitzendgebied, sitcen, thuisfrontsupport, post pakketjes en social media gebruik. Voor mij veel bekende dingen omdat Ralf mij al veel had verteld. Ook wist ik al het een en ander van de vorige keer of van mijn mede thuisfront-vriendinnen.

Ik had verwacht dat het zwaar zou zijn en een deel reality check, maar het viel mee. Waarschijnlijk kwam dit, omdat ik thuis al deels ingelicht was. Maar helaas, bij thuiskomst kwam alles eruit door een migraineaanval, soms zijn de spanningen toch hoger dan jezelf doorhebt. Dus die avond easy food want op sommige dagen moet je er gewoon aan toegeven. Tijd voor pizza!

De tijd erna gaat het beter de spanning van de map en de thuisfront informatiedag is eraf en we kunnen weer door. Ik geniet van elk moment dat we samen zijn. Meer dan anders. Ook aankomende tijd staat genieten hoog. Nog 5 weken en dan komt het vertrek. Maar eerst nog veel leuke dingen.

Je koestert elk moment van samen zijn, je verzamelt herinneringen en denkt vooral niet aan de dag van afscheid. Eerst die map vol geluksmomentjes en herinneringen vol stoppen. Dat is mijn doel voor de aankomende weken.

Lees ook de vorige blog van Nina over het invullen van de nabestaanden map.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.