missie voor de missie, de beruchte map

Ik ben onderweg naar mijn werk als ik een berichtje van Ralf krijg. Een afbeelding zal vast wel een selfie zijn van hem tijdens de lesweek of met iets leuks met zijn collega’s wat wel vaker het geval is. Als ik het bericht open word ik geconfronteerd met iets anders dat ook bij een uitzending hoort…

Het weekend ervoor

Afgelopen weekend zijn we samen weg geweest. Even geen papa en mama, maar even Ralf en Nina. Even niks en samen genieten van elkaar. Op de terugweg praten we het over verzekeringen; dat we deze nog even moeten laten checken. Ook praten we over de nabestaanden map, ik weet dat deze een keer komt. Bij mijn weten komt deze met de TFI dag en die is pas over 3 weken. We praten over wat hij wel of niet wil. Niet zwaar beladen, maar lekker nuchter zoals wij wel kunnen zijn. Ik maak er eigenlijk een hoop grapjes over, vooral over het geld. Geen cake of koffie, ik wil het geld….

Natuurlijk is dat een stukje masker, over een zwaar onderwerp grapjes maken maakt het iets draaglijker. Mocht het gebeuren zal dat geld mij echt geen worst uitmaken denk ik zomaar. Maar met alles is mijn ervaring je kan pas zeggen wat je zou doen als je het mee maakt. Hopelijk kan ik die ervaring nooit delen. Verder sta ik er tijdens de autorit niet teveel bij stil. Eenmaal bijna thuis hebben we het alweer over een hele andere onderwerpen.

De beruchte map

Nu open ik dus de afbeelding….een afbeelding van de voorkant van de beruchte map. Een diepe zucht. ‘‘Bah hier had ik nog even niet aan willen denken.’’ Bij het idee worden mijn ogen vochtig en het kippenvel rilt over mijn hele lijf…Okay diepe zucht….de auto parkeren en afleiding, want het is nu tijd om te werken! Afleiding. Die map die doen we in het weekend wel!

Die zaterdag moeten we er toch echt aan beginnen. Als Floor slaapt… We gaan we aan tafel zitten….wijntje erbij en schrijven maar!

Het is raar om er over na te denken… Soms denk ik echt: ‘’Weet ik veel wat ik dan wil en hoe ik mij dan voel!’’ Maar het voelt ook fijn, want als er voor vandaag iets was gebeurd dan had ik de helft niet eens geweten. Maar nu moeten we, niet omdat het zeker is dat er iets gebeurd, maar het risico is er altijd.

Mijn eerste glas is zo leeg. Tranen weg drinken is soms even fijner dan ze laten gaan….wat beter is? Die vraag negeer ik maar even! Gelukkig kunnen we soms ook lachen om dingen, maar ben ik echt heel blij als we eindelijk de laatste bladzijde hebben ingevuld en die map heel snel kunnen verstoppen. Opluchting dat hebben we gedaan, want ook dit hoort bij een missie voor de missie! .

Weg ermee tot nooit meer! Met die instelling gaan we er zeker in!

Nina is samen met haar man Ralf en dochter Floor op missie: De missie voor de missie. In haar blogs neemt ze je mee in deze heftige tijd. Lees ook haar eerste blog ‘Aftellen tot de uitzending – nog 10 weken’.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 2 oktober 2018

    […] missie voor de missie, de beruchte map […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.