Met de kippen op stok

‘Schat, de kippen!’ zegt Daan. ‘Dit kan echt niet!’ Na een paar zinnen heen en weer is het me duidelijk dat het kippenhok niet schoon genoeg is. Ik voel inmiddels de stoom richting mijn oren trekken en mijn tenen staan al lichtelijk krom.

Welkom thuis schat! Daan stapt namelijk net een paar uur geleden binnen na een oefening van drie weken. In die drie weken is er ogenschijnlijk niet veel gebeurd in Huize Thuisfront. Niets is minder waar. De afgelopen weken waren een enorme achtbaan. Nog net voor de oefening startte, kreeg ik een aantal deadlines voor mijn opleiding in mijn maag gesplitst, de paniek was me al half bekropen nog voor de oefening startte. FAAU2018 begon voor ons met een valse start.

De week startte met een achterstand, deze liep ik helaas niet meer in. Extra werkdagen, extra lange werkdagen, ‘ontspannen’ een weekend weg (waar vooraf zoveel geregeld moest worden dat ik daar ook een week mee bezig was), deadline voor startnotitie van mijn afstudeeronderzoek, doorkomende kiezen bij Luuk (1 jaar), en een dwarse peuter waar de afwezigheid van papa wel degelijk impact heeft. Je snapt misschien wel, dat als je met je laatste krachten de kids pas om 2300 uur beiden stil hebt, je hierna zelf uitgeput op bed valt. In tijden van doorkomende tanden en een dromer (papa is weg, dus trigger) is de nachtrust helaas ook ver van aaneengesloten…

Dit dus; en dan drie weken lang. Ik moet eerlijk bekennen dat het huilen me in deze weken vaak nader stond dan het lachen. ‘Normaal’ draaien we ons hand niet meer om voor een weekje meer of minder, maar deze hakte er echt in.

Op donderdagmiddag (week 3) zag ons woonkamer eruit alsof de eindoefening van Falcon Autumn hier had plaatsgevonden, wat een ontploffing. Na de was, strijk, kinderen, thesis, boodschappen, opruimen en een stofzuigertje was het hier weer toonbaar. Alles en iedereen leeft nog: Missie geslaagd! Daan mag thuiskomen.

‘Hé lieverd, wat fijn dat je er weer bent.’ Na een knuffel, een kus en een hapje eten volgt de inspectie. Als een wachtsofficier loopt Daan zijn ronde. Zijn er gebreken opgetreden ergens in het huis? Lekkages, verstoppingen, de buitenboel; dat soort dingen. Als laatste worden ook de kippen gecheckt… Tja die kippen… Niet schoon (genoeg)…

Lieverd.
Het is fijn te weten dat de oefening goed is gegaan en dat jij nog genoeg energie hebt om het voor de kippen op te nemen. Ik ga nog even verder met het draaiende houden van dit gezin, maak jij de dames even schoon? Dan kan ik zo om 19.00 uur, tegelijk met onze kinderen en kippen, heerlijk op stok.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Nou ja, je moet maar zo denken: ze leven nog ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.