Mc Dreamy

De kinderen liggen eindelijk in bed, de afwas is gedaan en de hond is er uit geweest. Ik ben redelijk uitgeteld en nestel me, zoals elke avond, op de bank met Greys Anatomy, lang leve Videoland! Ik ben bij het allereerste seizoen begonnen, voorlopig kom ik de ‘eenzame’ doordeweekse avonden dus wel door.

Gewoonlijk kan ik hier zo ontzettend van genieten, maar vanavond niet. Ik voel me onrustig en mijn gedachten blijven als een tornado door mijn hoofd razen.

Komt het door Mc Dreamy en Meredith, ben ik gewoon even strontjaloers ? De lach op zijn gezicht als hij haar aankijkt? Dat zij wel tegen elkaar aankruipen vanavond?

Afgezien van een appje met ‘goedemorgen schat’ heb ik vandaag nog niets gehoord van mijn Mc Dreamy en ik heb flink de smoor in. Niet dat ik iets specifieks kwijt wil, maar gewoon even zijn stem horen, de dag doornemen, heel even contact, alleen maar contact.

Dan zie ik een appje binnen komen, ‘hoi hoe was jullie dag, ik had het druk, zo snel douchen en dan mijn bed in’.

Mijn koppigheid speelt me parten, zo kinderachtig,  ik vertik het om iets terug te sturen. Stom stom stom.

Een kwartier later krijg ik weer een appje, ‘ik ga slapen schatje, welterusten.’

Ai, dat was dus het contact met mijn McDreamy voor vandaag, hier moet ik het even mee doen.

Ik merk dat mijn gedachten af blijven dwalen, dus ik besluit om te gaan slapen.

De volgende dag ben ik dit gevoel nog niet kwijt, het blijft maar in mijn hoofd spoken.

Waarom wilden we dit ook maar weer, wat hebben we nog eigenlijk? Een twee-dagen-in-de-week-relatie, red je het daar wel mee? Er zitten daar bovendien vast erg leuke vrouwen, en nog sportief ook. Die hem misschien wel 5 dagen in de weken spreken, terwijl wij elkaar 2 dagen zien. STOP! Ik moet echt ophouden met malen nu, ik maak het veel erger dan het eigenlijk is.

Ik bedenk me ineens dat ik het thuis maar zo aangenaam mogelijk voor mezelf moet maken. Ik haal kaarsjes, waxmelts en allerlei lekkers in huis, sushi en pizza, fuck-it, alles uit de kast om mijn zelfmedelijden de nek om te draaien.

Ik moet hiermee stoppen, met deze nare gedachten. We hebben voor hetere vuren gestaan en we hebben hier samen voor gekozen, wij kunnen dit, toch?

Elke maandag weer, stapt hij onze wereld uit om zijn andere wereld weer te betreden. Die wereld die ik niet ken, vaak niet begrijp, de wereld die zo ver van ons afstaat en tegelijk ook weer niet. Want die andere wereld bepaald ons hele leven en soms, heel soms, ben ik dat even zo spuugzat.

Kan ik dit nog wel, of misschien nog belangrijker, wil ik dit nog wel? Wat als we er, na 10 jaar zo leven, achter komen dat we totaal uit elkaar gegroeid zijn, dat het helemaal niet meer werkt?

Ik moet er niet aan denken en dat wil ik ook helemaal niet.

Ik besluit uiteindelijk dat ik gewoon moet accepteren dat het ok is om het niet altijd leuk te vinden. Om zo nu en dan gewoon even een ik –baal-van-mijn-defensie-man in te lassen. Te beseffen dat die dag voorbij gaat en dat goed voor mezelf zorgen dan een beetje helpt.

De dag erna is het weer vrijdag en rond een uur of 16.00 uur hoor ik de voordeur. Zodra ik hem zie voel ik vlinders in mijn buik. Helloooo McDreamy … Hou me maar even stevig vast en laat me maar even niet meer los.

Als we ‘s avonds samen op de bank hangen en hij al vrij snel ligt te snurken, zet ik snel de volgende aflevering van Greys Anatomy op, hoe tevreden kan je zijn 😉

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Marjolein schreef:

  De tranen biggelen over mijn wangen…..
  Wat ontzettend herkenbaar.
  Vooral het contact…… Je hoopt op een heerlijk contact moment zo aan het einde van de dag, zeker als je je even niet opperbest voelt, en dan een kort berichtje….. Met eigenlijk weinig inhoud.
  Daar kan ik zo de balen van hebben en kan mij ook onzeker maken ook al weet ik dat het helemaal nergens voor nodig is!
  Eigenlijk heb ik nog nooit gereageerd
  op blogs, maar die van jou is zo herkenbaar dat ik je toch wilde laten weten dat je niet de enige bent die zich weleens zo voelt!
  En wij kunnen dit…….. Army power voor de thuisgirly’s!!!!

  Lieve groetjes Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.