Lieve Jonkvrouw de Ruiter

Lieve Jonkvrouw de Ruiter,

Wow wat een dag. En wat zal je trots zijn. Trots op jouw man, jouw eigen ridder!

Ik moest veel aan je denken tijdens de toespraak van onze koning vanmiddag. Wat een bijzondere en heftige situaties hebben Roy en alle andere toen uitgezonden militairen meegemaakt. Wat is het vaak enorm spannend geweest.

Ook voor jou, zeker voor jou! Want wat een spannende dagen, weken, maanden moeten dit voor jou zijn geweest. Als je niet weet wanneer je man vliegt en wat de missie inhoudt. En dan volgen soms die vreselijke blackholes. Je hoort niks, je weet niks… Ik kan me niet indenken hoe dit voor jou moet zijn geweest. Wij hebben tot nog toe alleen Mali-ervaring. Afghanistan is van ‘voor onze tijd’. Wie weet wat ons nog te wachten staat.

Naast enorm trots op jouw man, hoop ik dat je ook trots bent op jezelf. Ik in ieder geval wel! Ik ben trots op elke vrouw of man die achter zijn of haar militair staat. Die als thuisfront een solide basis vormt voor de uitgezonden militair. Die vrouw ben jij!

Jij was maanden alleen, ging misschien wel naar je werk, zorgde voor jullie kinderen, wie weet wat nog meer. Jij hield het thuisfront draaiende. Op deze manier kon Roy, en kunnen alle andere uitgezonden militairen doen wat ze moeten doen. Één team, één taak!

Jij ondersteunt, jij staat achter hem door dik en dun. Wow, wat moet jij trots zijn op Roy. Maar lieve jonkvrouw vergeet niet: er zijn er ook velen trots op jou! Dankjewel!

[efb_likebox fanpage_url=”Mama-Met-Missie-378045999268039″ box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”0″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn” ]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.