Knoop

Het aftellen naar de missie is nu toch wel begonnen. Nog 1,5 maand. Nog 2 weken werken dan is hij een hele maand vrij. Een hele maand om vervolgens 4 maanden weg te gaan. Het gat kan niet groter zijn. 

Maar wel heerlijk dat hij even helemaal een maand thuis kan zijn. Even genietend van de kinderen en van elkaar. 

De knoop in mijn maag wordt steeds groter. Wil en kan ik dit nog wel? Nu met verdrietige kinderen. Zeker onze zoon (7) heeft het er emotioneel moeilijker mee dan ik dacht. Ik probeer hem af en toe even apart te nemen, om te kijken hoe het met hem is en erover te praten. Hij is boos. Maar begrijpt ook waarom zijn papa weg moet.

We hebben besloten dat de kinderen alvast een smoelen boekjes gaan invullen, zodat ze met een leeg hoofd kunnen gaan slapen. 

Vorige keer was het een stuk makkelijker. Toen had ik alleen mezelf en mijn zoontje was toen nog geen 2, maar nu met 2 van die druktemakers die echt heel gek zijn op hun papa?

Ik merk nu aan alles dat de dag van vertrek dichterbij komt. Ik voel me dan zo machteloos en kan ze alleen maar troosten en zeggen dat het ok is om verdrietig te zijn. 

Het valt mij daardoor ook zwaarder. Met kinderen een missie ingaan is echt pittig! Ik probeer ze te leren naar de positieve dingen te blijven kijken. Naar de leuke dingen die we gaan doen als hij weg is. Alleen zo kan je er emotioneel makkelijker mee om gaan denk ik. En natuurlijk zijn er momenten van verdriet en boosheid, maar we gaan ons focussen op de leuke dingen die komen gaan! 

Zo gaan we nog naar Italië met opa en oma van de zomer. Gaan we een dagje naar de Apenheul, een dagje naar vrienden in Almelo, een dagje naar vrienden in Alkmaar, enz enz. De zomer komt er aan dus vermaken doen we ons wel! 

We tellen nu eerst af naar een weekje Disneyland met z’n allen! Daar kijken we enorm naar uit. 

Daarna gaat het echte aftellen naar de dag van vertrek beginnen. Dan is het nog 3,5 week…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.