Kerstboom zetten! Waar is die man dan!

De sint is weer naar Spanje dus die periode hebben we erop zitten. Op naar het volgende in het feestdagen tijdperk zonder lief: kerst!
Ik heb niet mega veel met kerst en mijn grote wens is om deze toch echt nog een keer lekker op een warm strand met zijn drietjes te vieren en weg van alle drukte en verplichtingen. Ralf vind de kerst vooral leuk door al het lekkere eten. Maar toch wil ik er elk jaar weer wat leuks van maken.

Dit jaar heb ik eigenlijk wel zin om de kerstboom te zetten en het gezellig te maken in huis. En nu ik zo rond kijkt voelt het vooral als warmte, de lampjes in de boom, de lichtjes buiten en de kaarsjes aan het heeft wel wat. Het feit dat ik dan alleen op de bank zit vergeten we maar even. Voordeel is wel dat ik nu ongestoord alle kerstfilms kan gaan kijken. Op Netflix heb ik dan ook een speciaal kerstaccount aangemaakt om daarop alle kerstfilms in mijn lijst te zetten en ook op tv ga ik ze opnemen en wil ze gewoon allemaal kijken! Vooral omdat Ralf er zo’n hekel aan heeft.

Dus sint de deur uit, tijd voor kerst. Omdat onze neppe boom al zo oud is dat hij uit valt wil ik een nieuwe en besluit dan ook maar een keer een echte te zetten.

Het avontuur van een kerstboom halen!

Op vrijdag gaan Floor en samen op pad. Op naar de bouwwinkel voor een kerstboom. Toevallig weet ik dat de boom eerst even buiten moet staan dus halen we vandaag de boom en gaan we die zondag opzetten. Aangekomen bij de kerstbomen staan we tussen allerlei groene bomen. Voor mij zijn het gewoon allemaal groene bomen en weet ik totaal het verschil niet. Nou ja, ik weet dat er zijn met en zonder kluit. Floor heeft 1 van de grootste al uit gezocht, maar zie zelf een iets mooiere groene. Maar daar komt mijn redder in nood, de kerstboom verkoper! Ik leg hem uit dat we een kerstboom willen, maar ik niet weet wat beste is. Hij vraagt mij of we een standaard hebben. Een standaard?? ik denk dat ik behoorlijk vreemd en verbaasd heb gereageerd! Bij een standaard denk ik aan een nep boom en niet aan een echte. Ik dacht namelijk dat ze allemaal in een pot moesten, oeps!

Gelukkig helpt deze man mij en geeft mij de juiste tip, boom zonder kluit en een standaard. Floor zoekt een boom uit en stimuleer nog even dat het een maatje kleiner is wat mij gemakkelijk af gaat deze keer. En weer is deze man zo lief voor mij en gooit de kerstboom in mijn auto. Of er stond gewoon help mij op mijn voorhoofd dat kan ook nog!

Thuis aangekomen kon ik eindelijk weer iets groots knuffelen. Helaas sloeg deze geen armen om mij heen en moest ik dit toch echt in mijn eentje ook optillen en al knuffeld in de tuin zetten. Hier dus laten rusten en oh er moest nog een stukje worden afgezaagd. Een zaag ? Ralf is geen klusser dus we hebben echt maar beperkt gereedschap in huis. Dat wordt dus dat even lenen bij mijn ouders.

Zondag ochtend!
Floor wil het liefst al om 07:00 ’s morgens de boom op hebben gezet, maar dit stellen we nog even uit. Eerst even licht buiten en dan ga ik zagen.
2,5 uur later sta ik dan toch echt buiten met de zaag in mijn handen. Oké dit doen we even!
5 min later: ‘misschien moet ik hem toch maar op tafel leggen!’
10 min later: ‘oké dit is wat lastiger dan ik dacht!’
15 min later: ‘waar ben ik aan begonnen!’
20 min later: ‘waar zijn die mannen als je ze nodig hebt!’
25 min later: ‘okay ik doe het!’
26 min later: ‘ja ik kan dit!’
28 min later: ‘ik ben power vrouw ik doe dit!’
30 min later: ‘ja dit gaat mij lukken ik kan dit als power thuisfronter!
Yes i did it who needs a man!’

En dan stap 2. De boom in de standaard zetten en de schroeven vast draaien. Uhm ja nu is wat extra hulp toch wel fijn. Maar goed ik wil geen hulp vragen en wil het nu en niet nog langer wachten. Ergens ben ik ook wel behoorlijk klaar met die boom en overweeg deze nog buiten te laten staan en toch de neppe te pakken.

Maar daar gaan we, optillen die boom en hup in de standaard. Ik vraag toch hulp en vraag of Floor de boom even wil vast houden en dat doet ze, wel geteld 5 dennentakjes heeft ze vast, ach ja alle kleine beetjes helpen zullen we maar denken. Na 5x de boom recht te hebben gezet staat hij vast.
I dit it! en nu versieren maar.

Wat miste ik een man maar wat ben ik trots dat ik het gewoon alleen heb geflikt en geniet ik nu extra van onze kerstboom nu maar hopen dat hij het volhoudt tot kerst!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.