Kerst zonder jou!

5 dagen voor kerst.

Vandaag nog even werken en dan vakantie. Vakantie vooral voor de nog overuren en totaal niet vanwege de kerstdagen. Kerst ohja, die mag ik ook alleen doen dit jaar. Gelukkig hebben we Floor nog. Floor heeft er wel zin in en vooral in haar kerstontbijt vandaag op school. Ze mag dan ook haar mooie nieuwe jurk aan met sterretjes en heerlijk gaan eten met haar vriendjes. Voor Floor staat ook de kerstboom en doe ik nog wat aan kerst. Onderweg naar mijn werk gaat het gevoel opeens door mij heen. Ik ben alleen en ondanks dat ik bij velen welkom ben en 24/7 Floor bij mij heb voel ik mezelf alleen. Niet samen wakker worden, een kerst cadeautje aan elkaar geven, gezellig ontbijten en samen rust. Nee ik doe het alleen dit jaar!

4 dagen voor Kerst.

’s Morgens zit ik om 8 uur in de auto, snel alle boodschappen in huis halen. Nou ja, boodschappen… Vooral lekkere dingen, daar komen we de kerst en 3 weken erna wel mee door denk ik. Voor de echte drukte begint heb ik tenminste alles in huis. Want als ik ergens een hekel aan heb is het wel de kerstdrukte en de kerststress

3 dagen voor Kerst

Ja echt, serieus beginnen met nu al met al die happy familie en geliefde foto´s bij de kerstboom. Hallo, het is nog 3 dagen voor de kerst begint. Het liefst verban ik even de social media!

2 dagen voor Kerst.

Vandaag gelukkig een uitstapje met Floor naar Woezel en Pip, even lekker iets leuks. Maar als ze daarna zegt het had leuker geweest als papa erbij was, dan breekt je moederhart toch wel hoor!

1 dag voor Kerst.

Ik verander langzaam in the Grinch. Ik heb er 0% zin meer in. Bij elke vrolijke feestdagen die op mijn tijdlijn voorbij zie komen wordt mijn donderwolkje groter en krijg ik steeds meer haat voor die kerst. Het liefst ga ik slapen en wordt ik pas 2 januari weer wakker, eigenlijk lijkt mij een winterslaap nog het beste idee liefst 3 maanden lang!

Kerstavond

Ik haal Floor vandaag op tijd op, zodat we met zijn tweetjes kerstavond kunnen vieren. Ik maak hapjes voor 5 man en vraag mezelf af voor wie, want ik ben alleen en Floor lust er niks van. Vanavond komt Missie Max  op tv dus dit kijken we eerst. Wie weet mogen we nog een glimp van Ralf opvangen. De intro is 20 sec bezig en de tranen rollen al over mijn wangen. Dit bijna de gehele uitzending wel. Al die andere thuisfronters die ook hun geliefde moeten missen, de kinderen die hun papa of mama moet missen. Zeker als de kinderen gaan zingen, nou knap als je het dan droog houdt en weer zo`n mooi nummer.

Na Missie Max pakken we de kadootjes uit. O.a. een grote doos van Ralf met kadootjes van hem voor ons. Dat geeft de avond toch wel weer wat leuks. Voor Floor liggen er meer cadeautjes onder de boom en voor mijzelf nog mooie oorbellen. Soms moet je jezelf ook cadeautjes geven toch.

Als Floor lekker op tijd naar bed gaat plof ik op de bank. Eindelijk tijd om nog wat te eten en wijn! Oh en ik kijk nog even Soof en GTST. Dan om half 9 All you need is love. Eigenlijk kijk ik dit nooit, maar waag dit jaar eens een poging. Lekker extra janken dan maar. Maar na 10 min zet ik het af. Als je daar toch zit dan weet je toch dat je vriend ergens in die studio zit. Als ik daar nu zou zitten en het vermoeden zou hebben dat Ralf daar was… Nou dan zou ik toch 600 rondjes rennen net zolang tot ik hem gevonden zou hebben. Of als Robbert voor de deur zou staat, dan ging ik toch gelijk die bus of Ralf zoeken. Maar ja, Robbert staat niet bij thuisfronters voor de deur, want onze mannen en vrouwen moeten gewoon keihard doorwerken met kerst en zijn wij wel alleen met kerst! Hier worden we dus niet gezelliger op. Ik schenk mijn 2de glas wijn in en na dat glas zie ik alles al wat lolliger in en heb lol mezelf vooral. Als ik naar bed gaat wordt en gebeld en blijkt dat blijk Ralf te zijn. Samen kletsen we nog even voor we gaan slapen en zo sluit ik de kerstavond toch nog een beetje leuk af.

1ste kerstdag.

Als Floor wakker wordt en even tv heeft gekeken vraagt ze of het kerst is vandaag. Ja vandaag is het kerst. Dus dan komt vandaag de kerstman. Nee antwoord ik, je hebt gisteren toch al cadeautjes gekregen. Ik ben er zelf nog niet steeds niet aan uit of ik der moet laten geloven in de kerstman, maar door tv is ze erin gaan geloven. Nee antwoord ze die waren allemaal van papa. Okay en bedankt mama dat je dat gekocht heb voor mij. Maar ik laat het maar zo!

Vandaag geen kerstontbijt, ik heb er geen zin in en Floor heeft meer zin in yoghurt dus prima. Samen bakken we koekjes want die had Floor nog bij elkaar verdiend. Natuurlijk wel kerstkoekjes!

Vandaag kerstlunch bij mijn ouders. Floor mag haar mooie kerstkleren weer aan en ik heb zelf nog een jurkje met een lekker vest in de kast, prima voor vandaag dus. Ik ben net binnen als mijn broer de opmerking maakt ‘Oh maar de tijd vliegt’. Ik weet niet hoe ik heb gekeken, maar ik denk dat mijn blik duidelijk was dat ik de tijd niet bepaald zie vliegen en stuntelig en hakkelend verbeterd hij zichzelf met de verklaring dat de tijd misschien sneller gaat als je gewoon elke dag contact kan hebben en elkaar ziet met beeld bellen. Ik heb er verder maar niet echt op geantwoord. Misschien het artikel 35 dingen die je niet moet zeggen tegen de vrouw van een militair! uitprinten en geven de volgende keer.

De rest van de kerst is rustig ik blijf de hele dag bij mijn ouders en moet zeggen dat de dag best wel om vliegt. Als we naar huis gaan gaat Floor lekker naar bed en ik nog even met Soof op de bank en dan zit 1ste kerstdag er echt op. Het viel mee maar het gemis was er zeker!

2de kerstdag

Deels voelt het alsof de hele kerst er al op zit omdat we helemaal niks meer hoeven vandaag en geen uitnodigingen verder hebben voor familie bezoekjes. We doen helemaaal niks vandaag. Floor en ik hangen lekker in onze onesie. Kijken samen naar kruimeltje en bellen even gezellig met Ralf vooral voor Floor even. Samen met de playmobil en kroelen en nog meer eten en dan vooral kerstkransjes, chipsjes en chocolade jammie! Ik denk dat de 500 stappen die ik misschien gezet heb naar de koelkast, keuken en wc zijn geweest. ondertussen haak ik verder aan onze nieuw deken voor op de bank en zodra het kan ligt Floor er al onder.

Als ik in de avond vraag wat Floor wil met eten gourmetten of pizza kiest ze pizza want dat hadden we die week nog niet op. Wat hou ik toch van der want pizza klinkt echt als de beste optie en als de bezorger voor de deur staat en ik in mijn onesie open doe zie ik hem toch wel moeten lachen en zeker als Floor er aan komt in dezelfde. 2 kleine pizza`s euhm tja daar is duidelijk geen man in huis. Ach laat hem maar denken dat ik een vrijgezelle mama ben die niks te doen heeft. Op dat moment geeft het mijn geen ene…. want ik heb pizza en ga deze heerlijk lui met een film aan op de bank op eten. Gezellig samen met Floor, de gordijnen dicht en de kaarsjes aan!

Om 7 uur gaat Floor lekker naar bed. Ik duik de bank weer op en kijk nog een serie en ga optijd naar bed. Ik heb het overleefd. Kerst zit er op. Die dagen komen niet meer terug. Op naar het volgende feestmoment waar ik niks mee heb en dus weer alleen mag gaan doen. Oud en Nieuw!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.