Hoe de meetup was? Marloes vertelt…

‘Hi!! Ik heb plek over voor de meet-up. Dus als je zin hebt… ‘

Maandagochtend 26 augustus iets na half tien in de ochtend. Jij ook goedemorgen Maud.  

In eerste instantie voelde ik mij lichtelijk ongemakkelijk aangezien ik geen thuisfronter ben. 

Mijn naam is Marloes, 35 jaar oud en woon in het geweldige Twente. Naast mijn baan en studie ben ik vrijwilliger bij Stichting Veteranen Ontmoetingscentrum  

Vechtdal in Hardenberg. Een plek voor veteranen, actief dienende militairen, thuisfront en belangstellenden.  

Omdat ik  het best wel eng vond om alleen naar de Meet-up in Medemblik te gaan heb ik mijn collega van het VOC Vechtdal Joost Hoogvliet meegevraagd. Joost is jarenlang coördinator geweest voor het thuisfront en heeft een militaire achtergrond.  

Ons doel was om achter te komen wat wij als VOC kunnen betekenen voor het thuisfront.  

We werden in Medemblik hartelijk ontvangen in muziekcafé Brakeboer door eigenaar Jack en de heren van Stichting Keep Them Landing. Stichting Keep Them Landing houdt zich bezig met het in beheer krijgen en onderhouden van historische vaartuigen van de Koninklijke Marine en het Korps Mariniers.  

Onder het genot van koffie en een heerlijke taart maakten we kennis met elkaar.  

In totaal waren er 9 thuisfronters met ieder hun eigen bijzondere verhaal.  

Dat jullie bijzonder zijn dat vermoeden had ik al, maar nu weet ik het zeker. Wat een kanjers zijn jullie. Ik maak een diepe buiging voor jullie allemaal.  

Na de koffie ging we aan boord van de L9531. Best wel spannend want wanneer zit je nou op een landingsvaartuig? 

We hebben heerlijk gevaren op het IJsselmeer, de weersomstandigheden waren geweldig dus zat bijna iedereen bovendeks. Onderweg kregen we de interessante informatie over de stichting en mocht iedereen die het leuk vond zelf ook een stukje varen. Natuurlijk onder toezicht van de vrijwilligers van Keep Them Landing.  

Varen is moeilijker dan ik dacht, maar wel ontzettend leuk. Alles is goed gegaan, met onze stuurkunsten is er gelukkig niemand overboord geslagen.  

Na een paar uur varen gingen we weer terug naar café Brakeboer. Het Bakkersmuseum hebben we niet meer kunnen bezoeken gezien de tijd.  

Dat vonden we helemaal niet erg, want nu was er tijd om nog even gezellig te borrelen aan de kade. Wij borrelen en Jack druk bezig met het bereiden van ons diner. Prima geregeld dacht ik zo.  

Ondertussen hebben Joost en ik goed geluisterd waar jullie thuisfronters behoefte aan hebben. Voor mij als niet thuisfronter is het wellicht iets moeilijker om het echt te begrijpen. Want ik zit niet in jullie situatie. De onzekerheid, nooit echt iets kunnen plannen want het werk van je dierbare of partner is iets waar je altijd rekening mee moet houden.  

Echt tijd voor jezelf heb je bijna niet als je ook nog eens een gezin draaiende moet houden en  zelf ook een carrière hebt. De sportactiviteiten of andere hobby’s van je kinderen gaan gewoon door.  

Ohja, dan is je eigen hobby of vriendinnenclub er ook nog. Soms zou het best handig zijn als een dag 25 uur heeft.  

Wij hopen oprecht dat wij als VOC Vechtdal in de toekomst veel meer kunnen betekenen voor jullie als thuisfront. Maar met de input van deze Meet-up kan ik zeggen dat dat zeker gaat lukken. Mochten jullie nog leuke  ideeën of wensen  hebben dan horen wij  ze graag. 

Tot slot wil ik Maud, Stichting Keep Them Landing en muziekcafé Brakeboer bedanken voor de geweldige middag.   

Mocht je deze Meet-up nou gemist hebben, dan hoop ik dat je de volgende keer in de gelegenheid bent om te komen. Het is echt de moeite waard. 

Liefs Marloes 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.