Het Verlof

Het Verlof

En daar was het verlof dan.
Het zwangerschapsverlof van mij, maar ook het verlof van de militair en zoonlief.
In burger noemen we dat gewoon (kerst)vakantie, maar je snapt wat ik bedoel.

Best een lekker begin van je zwangerschapsverlof, met z’n drieën thuis.
De gebroken nachten (helaas slaapt de peuter van 2 niet optimaal) even kan delen, maar ook in de ochtend heerlijk in het grote bed ontbijten. Niets hoeft alles mag en de feestdagen hebben we met veel gezelligheid van familie doorgebracht.
Ook buiten de feestdagen hebben we nog geprobeerd zoveel mogelijk samen te ondernemen, maar met gevoelig bekken en banden was het soms een beetje aanpassen of doorbijten.
Zoonlief en militair stonden op de schaatsbaan en ik mocht toe kijken, wat fantastisch was hoor, maar had graag mee geschaatst.
Of in een indoor speelparadijs (krijspaleis) waar je zelf zo lekker kind kan zijn, ging me helaas met mijn buik niet meer lukken. Oh, wat houdt ik ervan om van de glijbaan te gaan .
Maar nog even wachten en dan kan ik met 2 jongens (en een militair) weer fanatiek mee doen!

6 januari, de feestdagen zijn voorbij. Het militaire verlof is voorbij en ook de peuter gaat weer naar het kinderdagverblijf. En ik moet zeggen dat laatste is behoorlijk lekker bij 36 weken zwanger zijn.
We hebben het aantal dagen opvang van 3 terug gezet naar 2. Maar die twee dagen zijn dan wel echt alleen voor mijn rust, want alles voor de baby is al klaar.

De laatste oefening en de laatste nachten alleen thuis voor de uitgerekend de datum zijn ook geweest. Wat een geluk dat de planning zo goed samenvalt met onze datum, want ik ben me er zeer van bewust dat dit alles anders had kunnen zijn.

Mijn eerste bevalling duurde in totaal 1 uur en 45 minuten (daarvoor lag ik nog heerlijk te slapen en was me van geen kwaad bewust wat er ging gebeuren). Gelukkig was het midden in de nacht en ook een nacht waarin militair gewoon thuis was. Nee, binnen dat tijdbestek krijg je niemand zo snel uit het bos en thuis, toch?


Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.