Griep

Manlief heeft een week eerder Herfstvakantie. Het verschil (en voor ons direct een nadeel) tussen Noord en Zuid. Hoewel we dat eigenlijk altijd erg vervelend vinden, komt het dit jaar wel goed uit. We spreken af een flinke slag te slaan. We hebben namelijk een huis gekocht. Na 15 jaar in ons fijne huurhuisje, gaan we nu toch echt verhuizen.

We krijgen de sleutel pas over een maand, maar, we hebben zoveel rommel verzameld door de jaren heen. De zolder, schuur en kelder staan vol spullen die we al jaren niet gebruiken. De bezem moet er echt door. Wel zo handig dus om vast een begin te maken.

Op dag 3 , de zolder is al voor de helft leeg, ploft manlief op de bank,’ ik heb hoofdpijn’ zegt ie… Ik ben not amused want ik weet inmiddels dondersgoed wat dat betekent…..hij wordt ziek…? Hij heeft zich in zijn hele carrière nog nooit ziek gemeld voor zijn werk. Hij is bijna nooit ziek, maar als hij ziek is is dat standaard tijdens verlof of vakantie. Nu dus ook, want een dag later is hij compleet geveld door de mannengriep.

Het loopt hem bijna zijn ogen uit, hij heeft flinke koorts en is amper aanspreekbaar. Hij kruipt in bed en ik blijf zo ver mogelijk uit zijn buurt. Dat is ergens heel gemeen, ik weet het. Ik ben niet echt het verzorgende type. Na jaren ervaring weet ik namelijk precies wat er gebeurd als hij mij aansteekt. Want tegen de tijd dat hij weer gaat werken, lig ik ziek in bed in de Herfstvakantie. Wie gaat onze dochters dan bezig houden??

Precies zo gebeurd het. Maandags gaat het nog wel, al heb ik een droge keel en een gloeiend hoofd. ‘S nachts wordt het steeds erger. Mijn klieren zijn pijnlijk en opgezet en zakdoeken zijn niet aan te slepen. Het is overduidelijk. Ik heb de griep. Lang leve Netflix, samen met de meiden verslinden we meerdere films. Voor het avondeten staat er soep op het menu, gelukkig had ik dat in huis, dus zo komen we deze dag door.

Maar goed, het energielevel van de dames is hoog en na een dag Netflix hangen ze nog net niet samen in de gordijnen. Gelukkig is opa de redder in nood. Hij neemt ze de dag erna mee naar de dierentuin. Ik hoef me even nergens meer druk om te maken en kruip mijn bed in. Daar lig in nu nog. Het gaat iets beter, maar ik voel me nog niet happy. Ik ben moed aan het verzamelen. Ik heb de meiden beloofd dat we vandaag gaan zwemmen. Nou ja, we, zij gaan zwemmen. Ik neem een boek mee en een voorraad zakdoeken en hoop me ergens in een hoekje te kunnen verstoppen.

♡ Nicky

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.