Me-time en afleiding tijdens de uitzending

Als je vriend een aantal maanden van huis is denk je dat je heel veel tijd zal overhouden. Guess what? Tijd over ervaar ik helemaal niet! De eerste 2 maanden heb ik zelfs de tv niet aan gehad… Waarom niet? Continu bezig geweest… Toen realiseerde ik me dat ik ook maandelijks aan Ziggo en Netflix betaal, dus nu moet ik die gaan gebruiken ook!

De eerste weken van de uitzending

De eerste paar weken van de uitzending werd ik geleefd. Ik kreeg veel uitnodigingen voor etentjes en leuke festivalletjes in de zomer bijvoorbeeld. Het was ook super warm, dus dat hield me ook op pad. Ik had iedere dag wel iets, naast mijn fulltime baan. Allemaal super leuk! Als je dan weer terug naar huis wilt gaan denk je: ‘’ik hoef voor niemand thuis te komen, dus kan het zo laat maken als ik wil.’’ De vermoeidheid stapelde dus ook op. Na die eerste paar weken besefte ik ook dat ik dit geen maanden ga volhouden dus had ik met mezelf een afspraak gemaakt. Naast de standaard dingen die moeten plan ik iedere week maar 1 of 2x iets extra en in het weekend ook tijd voor mezelf of het huishouden. Dit bracht me wat rust en structuur.

Huishouden en klusjes

Ja, nu komt het huishouden volledig op mij terecht. Het scheelt dat ik hier nog geen kleine kids heb rondlopen. Gelukkig heb ik een ontzettend goede band met mijn ouders die ik altijd kan bellen voor wat ondersteuning. Als dat zware matras weer eens omgedraaid moet worden, of er iets technisch aan de hand is in huis. Dan ben ik zo blij dat ik zo’n handige en sterke papa heb (L)! Bij mijn moeder kan ik altijd terecht voor een luisterend oor, begrip en tips. Echte mama-dingen dus ;). Mijn ouders zijn een hele grote steun voor mij en bij hen voel ik me ook niet bezwaard om ze even te bellen als ik het even moeilijk heb.

Bezwaard om hulp aan te nemen

Er zijn ook een aantal vriendinnen die hulp aanbieden, maar dan voel ik me al snel bezwaard. Inmiddels heb ik mezelf daar een beetje overheen gezet. Nu merk ik dat telefoontjes met vriendinnen mij juist veel positieve energie geven en dat dat ook helpt voor mij om even mijn verhaal te doen. Met vriendinnen lekker een dagje naar de wellness of onder het genot van een drankje en een hapje bijkletsen en mijn frustraties/ gevoel uiten is ook heel fijn. Ik merk dat veel mensen in mijn omgeving interesse en begrip tonen in de situatie zoals die voor mij nu is. Ook heb ik al een aantal kaartjes morgen ontvangen gedurende de uitzending. Hier kijk ik elke dag even naar en het geeft me veel kracht. Heel fijn!

Contact met partners van directe collega’s

Ik heb ook contact met een paar partners van directe collega’s die met mijn vriend nu op uitzending zijn, dit is ook erg fijn. Ook ben ik lid van een super fijne Facebook groep met andere thuisfronters, super fijne meiden! Ik kijk uit naar de eerste thuisfrontcontactdag! De vorige uitzending in 2015 heb ik deze dagen niet kunnen meemaken, omdat ik toen zelf in het buitenland was. Ook kon ik toen zelf geen pakketjes opsturen en dat kan ik nu wel. Dit is ook wat ik echt als een leuke afleiding zie, tegelijk een confrontatie met het feit dat je je geliefde moet missen. Gelukkig kan ik wel heerlijk mijn creativiteit kwijt in het maken van de pakketjes en draaf ik soms wel een beetje door, zodat er stiekem best veel tijd naar toe gaat.

Persoonlijke doelen

Ook had ik een aantal doelen voor mezelf gesteld om tijdens deze uitzending waar te maken: 1. Starten met gitaarles en 2. Starten met mijn nieuwe baan. Gitaarles is voor mij een ontspanning en ik hoop op het moment dat mijn vriend terug is, ik al een stukje kan spelen. Het afscheid nemen op mijn baan en het starten met mijn nieuwe baan vergt heel veel van me. Dit is normaal gesproken natuurlijk al zo, maar nu extra, omdat mijn lief ver weg is. Aan de andere kant, is dit wel de tijd dat ik mij optimaal kan focussen op mijn persoonlijke groei en ook een goede afleiding om de dagen door te komen. Het feit dat ik fulltime werk is wel fijn, want zo gaan de dagen ook lekker snel voorbij.

Bijna op de helft van de uitzending

We zitten nu bijna op de helft van de uitzending. Alles hier alleen draaiende houden, maar ook het maken van bepaalde keuzes en starten met een nieuwe baan maken mij een sterkere en meer zelfstandige vrouw. Ik heb een eigen ritme gevonden voor het huishouden en het werk, kan iedere dag kiezen wat ik wil eten en met boodschappen doen alles kopen wat ik wil 😉 Maar ondanks alles hierboven ben ik ontzettend blij als deze periode weer voorbij is. Dat is ik weer alles samen met hem kan doen en weer samen de dag kan starten en eindigen. (L)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.