Even van me af schrijven…

Hallo! Mijn naam is Vera-Linde en ik ben gelukkig getrouwd met mijn man Johan. Samen hebben wij een dochtertje die in augustus 3 wordt. Haar papa is op uitzending naar Litouwen voor 7 maanden.

En dan, zijn er twee weken voorbij. Twee weken van de 7 maanden. Het idee dat er nog 6.5 maanden gaan komen doet zeer. En dat idee maalt nu vaak in mijn hoofd.

De eerste week, de week van het afscheid nemen en het ‘wennen’ Aan het alleen thuis zijn, was een zware dobber. Ik moet eerlijk zeggen dat het herpakken makkelijker gaat met een peuter in huis. Na dag 3 van het vertrek van Johan, voelde ik me emotioneel weer wat beter En sterker. ‘We slaan ons hier wel doorheen’.

Nu gaan we morgen week 3 in. Morgen vertrekt Johan met het vliegtuig naar Litouwen en zit zijn quarantaine periode er op. Ik heb gelukkig heel veel contact met hem gehad via videobellen en appen. Dat heeft ons alle 3 erg goed gedaan en was heel fijn om elkaar zo vaak te kunnen spreken. Ik weet dat het vanaf nu anders zal gaan en dat onze ‘missie’ nu ook echt zal starten. 

Misschien is dat de trigger waardoor het nu weer een eeuwigheid voelt en je er weer meer mee bezig bent. Het zijn vooral de kleine dingetjes die het ineens weer even moeilijk maken. Bijvoorbeeld even op visite bij de buren. Zij kruipen na het bezoek van mijn dochtertje en ik weer lekker samen tegen elkaar op de bank en in bed. En jij beland alleen, op je slaapkamer in je bed met een lege plek naast je, de dagen en soms de uren af te tellen…

Dit zijn onvervangbare momenten, hoe lief en fijn naasten voor je zijn, deze leegte is door niemand anders op te vullen dan je eigen man. Het is elke keer 2 stappen vooruit en dan weer 1 terug binnen een dag en dat is soms heel lastig..

Groetjes Vera-Linde

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Wil Wolfs schreef:

    Wat ben jij een kanjer.
    Natuurlijk moet je wennen en even in het ritme komen. Misschien helpt het als je tegen jezelf zegt, al 2 weken om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.