Einde oefening

Einde oefening

De planning loopt door, de focus wordt langzaam verlegd naar de oefening. Alle oppas is geregeld, de verjaardagen zijn verzet en de uitnodigingen de deur uit. Ik kan niet zeggen dat ik er echt zin in heb, maar we zijn er wel weer klaar voor.  Bring it on!

Daan komt thuis en ik zie aan zijn blik dat het mis is. Als ik vraag wat er aan de hand is komt het er direct uit: de oefening gaat niet door. En dus niet alleen de oefening, maar ook zijn opleiding… Alles wordt verplaatst en doorgeschoven, wie weet wel voor een aantal maanden. Als ik heel eerlijk ben kan ik het niet erg vinden dat hij wel thuis is deze zomer. Maar als ik zie wat het met Daan doet vind ik het verschrikkelijk. Hij had al maanden naar deze oefening en opleiding uitgekeken en alles is opnieuw onzeker…

Niet tof

Als ik terugdenk aan de afgelopen jaren is dit niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Al vaker hebben we het meegemaakt dat Daan op oefening in het buitenland was en op de dag van terugkomst bleek dat hij toch niet terug zou komen. Uiteindelijk is zijn thuiskomst wel eens een halve week vertraagd.
Ook andersom hebben we meegemaakt. Dat je afscheid neemt voor maanden en tot drie dagen achtereen op Schiphol staat, omdat het dan toch niet doorgaat of geregeld is. En nee, dit is echt niet tof!

Inmiddels gaan we hier wat luchtiger mee om. Iedereen die op de een of andere manier een relatie met Defensie heeft, weet dat alles tot het laatste moment kan veranderen. Vaak wordt gezegd: het enige dat je zeker weet bij Defensie is dat je het niet zeker weet. Ik weet altijd pas zeker dat Daan weg is, als ik zijn vlucht op de flight tracker zie bewegen. Dan pas weet ik het 100% zeker, vanaf dit moment doe ik het alleen.

Lekker flexibel

Ik merk aan mezelf dat ik deze verandering voor waar heb aangenomen, maar dat het niemand zal verrassen als het toch weer anders wordt. We zien het wel, we leven bij de dag en kijken vooral niet te ver vooruit. Zo blijven we allemaal lekker flexibel.

[efb_likebox fanpage_url=”Mama-Met-Missie-378045999268039″ box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”0″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn” ]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.