Druk, druk, druk!

Hoe normaal is het tegenwoordig dat als je aan iemand vraagt hoe het gaat, je als antwoord druk krijgt? Sinds ik er over ben gaan nadenken is het mij opgevallen dat zelfs ik hier schuldig aan ben.

We leven in een tijd en maatschappij waarbij het heel normaal is om continu bezig te zijn met je werk, telefoon, huishouden én dan ook nog eens je sociale leven. Daarbij denk ik dat het voor zeker 90% van de lezers er vaker wel dan niet ook nog eens bijkomt dat we het allemaal ineens alleen moeten doen. En hoe bewaak je dan die tijd voor jezelf? Even je batterij rustig opladen waardoor je er weer voor de volle 100% tegenaan kan.

Ik heb 7 tips op een rijtje gezet die misschien kunnen helpen:

  1. Maak je alleen druk om nu, wakker liggen over dingen waar je toch geen grip op hebt kost je alleen maar tijd en energie. Hoe erg is het nou eigenlijk echt als je de was pas morgen doet?
  2. Zoek uit wat voor jou het belangrijkste is. Door de dingen te doen die je belangrijk vindt krijg je vaak weer nieuwe energie!
  3. Maak een takenlijstje en begin met de kleine dingen. Ook het afronden van taken kan mensen nieuwe energie en een voldaan gevoel geven. Even snel de afwas wegwerken, of een stofzuiger door het huis doet een hoop!
  4. Stop met moeten, start met willen. We denken snel dat we van alles moeten. En dit moeten leidt tot een gevoel van druk en stress. Niet de bedoeling dus!
  5. Stop met spijt hebben. Wat is gebeurd is gebeurd, er te lang over nadenken gaat vaak ten kostte van je nacht -en/of gemoedsrust. Blijf er niet in hangen maar zoek iets waar je wél blij van wordt!
  6. Stop met boos zijn. Ergens boos over zijn kost alleen jou energie. Deze lijkt veel op de vorige natuurlijk. Maar ook dit is een boosdoener als we het hebben over een goede nachtrust.
  7. Durf om hulp te vragen! Ik vind zelf niets lastiger dan hulp vragen, maar wanneer een ander het doet heb ik 100% begrip en wil ik graag helpen! Bedenk dus ook dat dit voor een ander ook zo is.

Ik hoop dat deze tips helpen om af en toe even een momentje voor jezelf te pakken. Heb je zelf nog een goeie tip? Laat het ons weten!

Liefs, Laura

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.