De laatste weken van de uitzending

De tijd is aangekomen, eindelijk is de zomer er! De laatste weken voor de vakantie begint lijken eindeloos te duren. Mike is nog even 4.5 week extra op uitzending met een ander schip. Deze 4.5 week lijken niet alleen voor mij, maar ook voor onze meisjes een eeuwigheid te duren.

Invulling van de dagen

Ik moet gewoon nog werken. En aangezien de vakantie periode in aantocht is, is het toch altijd wat drukker en ben ik volledig ingezet. Ik hou enorm van mijn werk en het is ook echt een prima afleiding. De tijd gaat snel, de meisjes vermaken zich op de opvang met de andere kindjes en ik heb veel sociale contacten. Gelukkig hebben we buiten het werk om ook nog leuke dagen gepland, zodat ook onze tijd voorbij vliegt.

Op mijn vrije dag gaat Charlie altijd een uurtje naar gym. Ze vindt dit geweldig en kan daar haar energie even kwijt. Lekker klimmen en klauteren. Lina mag ook altijd eventjes rond kruipen. Een dagje naar de camping waar opa en oma hun stacaravan hebben staan. Altijd gezellig, want er staat meer familie op deze camping. De kinderen krijgen een overvloed aan aandacht en de bewegingsvrijheid is toch anders dan thuis.

En ook Indy komt nog gezellig een dagje langs met haar nichtje en gaan we samen met de 3 meisjes nog een dag naar Dolfinarium. Zo fijn om even samen te zijn. De man van Indy werkt ook bij de Marine samen met Mike. Ze weet hoe het voelt en we kunnen ook zonder vooroordelen of ergernissen met elkaar praten over het werk van onze mannen. Natuurlijk kunnen we ook over hele andere dingen praten, zodat we het missen even vergeten. De meisjes genieten van de afleiding, vooral Charlie zie je even opfleuren van het gezelschap van het nichtje van Indy. Dat is heerlijk om te zien, maar zodra we weer met z’n drietjes thuis zijn komt de realiteit weer naar boven en missen we alle 3 papa toch stiekem wel heel erg.

Mike doet er elke dag veel aan om ons te horen en soms zelfs even via facetime te zien maar het blijven (helaas) korte gesprekken want in de buitenlandse havens en op zee is het toch beperkt.

De laatste dagen

Het weekend voor Mike thuis komt worden we ziek. Lina begint met een flinke buikgriep en al gauw volgen Charlie en ik ook. Dat blijft toch ook altijd weer zo’n dingetje. Als moeder kan je al eigenlijk nooit ziek zijn want het zorgen gaat 24/7 door. Maar ik vind het toch altijd nog vervelender als Mike er niet is. Je bent dan nog beperkter en al helemaal als je dan niet alleen zelf ziek bent maar ook de kinderen. Maar goed, we zijn de zwaksten niet en overwinnen ook deze uitdaging.

De dag van thuiskomst moesten we toch even onszelf bij elkaar rapen. Mike was jarig geweest tijdens de reis dus we wilden wel samen versieren voordat papa thuis komt. Dus toch maar wat slingers opgehangen en samen met Charlie ballonnen opgeblazen (lees: mama blaast en Charlie laat ze weer leeglopen) en wat serpentine gegooid. Daarna alle energie bij elkaar verzamelt, avond eten gemaakt en toen gauw de auto. Wat bleek: papa ging al eerder landen dan we dachten. Mike werd terug gevlogen, want het schip bleef nog langer weg.

PAPA

Inmiddels sta je dan een uur te wachten op Schiphol omdat het hoogseizoen is en de koffers wat langer op zich laten wachten dan de bedoeling is. Charlie staat met een “welkom thuis” ballon ongeduldig te ijsberen bij het hekje en Lina heb ik alvast uit haar buggy gehaald en begint ook steeds ongeduldiger te worden. En dan is het moment daar. De schuifdeur gaat open en papa loopt erdoor. Charlie rent schreeuwend op Mike af…. PAPAAAAAAAAA. Kijk een mooie ballon voor jou. En geeft hem een knuffel. En ook Lina begint in mijn armen enthousiast te trappen en wil naar papa. Mike komt op ons af lopen en Lina vliegt hem in zijn nek. De meisjes willen allebei de volledige aandacht van papa. Het ziek zijn is even vergeten en mama is opzij gezet. Maar dat geeft niet. Hij is weer thuis!!! En dat is alles wat er op dit moment toe doet!

Come What May….

[efb_likebox fanpage_url=”Mama-Met-Missie-378045999268039″ box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”0″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn” ]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.