De laatste blog?

Lieve thuisfronters. Lieve lezers van deze blog. Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat dit de laatste blog is die je van mij leest.

Ik merk dat het me de laatste tijd veel energie kost de spreekwoordelijke kar te trekken. Het blijkt lastig te zijn mensen te vinden die net zoveel ziel en zaligheid in MmM kunnen en willen stoppen als ik deze jaren gedaan heb. I don’t blame you. Als ik dit werk goed wil doen kan en wil ik het niet meer alleen doen en heb ik jullie nodig. En niet alleen jullie.

Ook jullie dames en heren militair. In welke rang of stand dan ook. De afgelopen maanden heb ik vanuit alle krijgsmachtdelen super leuke verzoeken gekregen tot samenwerken. Ik probeer deze altijd met beide handen aan te grijpen, immers samen sterk.

Helaas komen deze verzoeken bijvoorbeeld enkele dagen voor Valentijnsdag, enkele dagen voor moederdag etc. etc. En als er dan een leuk plan of voorstel uitgedacht is, is ineens of de tijd of het geld op. Ik snap er niets van.

En heel eerlijk. Deze week was de druppel. Al vanaf drie weken na verstrek heb ik contact met Zr. Ms. Karel Doorman. Ik heb enorm veel respect voor alle militairen en juist ook voor alle thuisfronters die in deze Corona tijden ineens voor heel bijzondere uitdagingen staan. Uitdagingen vanwege de vakinhoud en uitdagingen, omdat niemand weet wanneer zijn of haar militair weer thuiskomt. Daarom heb ik diverse krijgsmachtdelen benaderd om iets leuks op te zetten voor het thuisfront van deze militairen, om jullie een hart onder de riem te steken. En ook dit, je raar het al, lijkt weer op niets uit te lopen.

Maar echt he. Als het thuisfront nu echt zo belangrijk is als iedereen altijd roept, waarom staan dit soort dingen keer op keer op keer op de laatste plaats qua tijd en geld. Hoe kan het zijn dat zonder thuisfront geen missie neerkomt op: geen missie geen aandacht. En dan nog. Wel missie, nog geen aandacht, want geen geld, tijd, overplaatsing, nieuwe invulling, geen vliegtuig, andere prioriteiten. Ja ik heb ze allemaal voorbij horen komen. ‘Leuk idee voor volgend jaar’, ja want inderdaad, moederdag valt op een verrassende datum dit jaar, dat konden we echt niet eerder aan zien komen…

Ik meen het. Je moet wel willen he.

Dit was 1. Dan 2.

Door alle negatieve energie deze kant is er aan de andere kant heel veel positieve energie. Volgende week start ik een opleiding en in september mogelijk de volgende er achteraan. Daarnaast zal ik vanaf september een eigen praktijk voor baby’s en kinderen starten, naast mijn huidige baan. Deze is té leuk om te stoppen en het zijn zulke prachtige aanvullingen op elkaar.

Rekenen jullie mee. Veel energie in iets stoppen dat onder de streep niets oplevert, of deze energie stoppen in een eigen bedrijf… What would you do?

Lieve jullie allemaal. Ik zou dolgraag weer de energie krijgen en daardoor ook stoppen in MmM, ik durf alleen niet te beloven dat dat ook echt gaat lukken. De contacten de afgelopen weken hebben me niet heel hoopvol gestemd.

Liefs Maud

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.