De kar trekken

Het is dag 9 van de laatste oefening van een hele lange rij. De afgelopen twee jaar waren eigenlijk toch wel heel erg afzien. Ik baal er van om het toe te geven. Uiteraard weet je waar je aan begint en zeker in ons geval wist ik dat ik veel alleen zou zijn. Mag ik dan toch zeggen dat het soms best een beetje tegen valt?

Als Kay in de weekenden thuis was, de afgelopen twee jaar, was hij echt op, kapot. Of nog erger, hij werd ziek. De bekende griep die bij mannen altijd net iets erger is. En wanneer hij dan weer vertrokken was, kreeg ik het. Laat ik nu wel gewoon s ‘ochtends de kinderen naar school moeten brengen. Ik zie me nog lopen met een kotszak onder mijn jas verstopt…heel hard hopende dat niemand tegen me zou gaan praten, slikken , slikken, niet aan denken en dan heel erg snel weer mijn bed in.

Of die momenten dat het hele gezin geveld was door de griep.(waarom gebeurd dat alleen als hij er niet is?) Als je eindelijk dan dat appje van manlief krijgt, ‘Hoe is het schat?’, nou prima hoor we liggen alle 3 plat met een emmer naast ons bed, file voor het toilet, de hond kakt al 2 dagen in de tuin omdat niemand hem uit kan laten, maar verder…prima!

Alles-in-1-mama

En die keer dat de hele inhoud van het riool naar boven kwam via de toiletpot en de drollen (sorry ) door de hal dreven. Manlief heeft zijn hakken nog niet gelicht of er gaat wel iets kapot. Zo kwam onze prachtige grote lamp boven de tafel spontaan naar beneden, en door een kapotte leiding kwam het water door het plafond op de kamer van de jongste. ( we hebben een gedateerd huis, laten we het daar op houden). Dan heb je nog de CV ketel. Van de week moest de ketel bijgevuld. Dat kan ik, hoe moeilijk kan het zijn? Jammer dat ik bij stap één al vastliep omdat die ellendige kraan zo vast zat dat ik er met geen mogelijkheid beweging in kreeg. Toch maar weer de buurman vragen…dus zat ik een uur later met de buurman op zolder.

Zo moet je als thuisfront- mama behalve kok, en verpleegster eigenlijk ook loodgieter, timmervrouw, fietsenmaker en auto monteur zijn. En die dikke zwarte spinnen, ja die pak ik tegenwoordig echt zelf wel. Geen man nodig! Glas erop, kaart eronder en mevrouw Spin mag buitenspelen!

midden in de nacht wordt er aangebeld

Afgelopen zomer zat ik na een avondje uit nog even een wijntje te drinken op de bank. Het was feest in de stad die avond, veel mensen op de been. Aangezien wij vlakbij het centrum wonen, zijn wij de vaste fiets- parkeergelegenheid van een flink aantal kennissen. Toen ik daar zo zat in mijn uppie op de bank, ging de bel. Iemand komt natuurlijk zijn fiets halen dacht ik en ik liep richting de deur. Toen ik in de hal stond bleef ik staan. Wie zou er eigenlijk aanbellen om 2 uur s’ nachts? Iedereen weet toch dat de meiden liggen te slapen?

Ik liep terug naar de woonkamer en keek door het raam richting voordeur. Ik zag wel een silhouet, maar geen idee wie het was. Ik klopte op het raam en wenkte. Toen ik nog eens goed keek, zag ik een grote enge man tegenover me aan de andere kant van het raam staan, een volslagen onbekende! Ik schrok me dood. Ik maakte snel wat ‘rot op’ gebaren en rende naar de hal. In een reactie belde ik de politie. Zij waren echter te druk en ja afgezien van dat ik best bang was, was er geen directe dreiging. Ik durfde alleen de kamer niet meer in, wetende dat hij me dan misschien kon zien. Wie weet hoelang hij al naar me had staan kijken.

Manlief was ook even online, dus vertelde ik over mijn avontuur. ‘Misschien wilde hij een kopje suiker lenen?’ Het inlevingsvermogen was weer nul. Ja hoor schat, dat zal het geweest zijn, fijn dat ik altijd op jou kan bouwen, deze held doet de gordijnen voortaan s’ avonds wel dicht!

Nicky neemt je mee in haar leven. Ook op de dochter van Nicky, Ninthe, heeft de afwezigheid van haar vader steeds meer invloed.  In de blog ‘achtbaan’  vertelt Nicky over de rollercoaster aan emoties waar zij als thuisfronters mee te maken krijgen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.