Back to business

Langzaamaan start het leven weer op. Daan was al aan het werk, maar vanaf aankomende week draait hij weer zijn relatief ‘oude’ schema. Voor zover er natuurlijk überhaupt een schema gedraaid wordt met een militair…

Inmiddels ben ik al weer twee weken aan het werk. Vol gas. Ramvolle agenda, blijkbaar ben ik niet de enige die blij is weer aan de slag te kunnen.

Genieten is het weer om alle kinderen te kunnen zien en te kunnen helpen. De eerste keer vertellen ze honderduit over hun avonturen en belemmeringen de afgelopen weken, daarna gaan we weer back to business. Wat zijn kinderen toch heerlijk flexibel. Natuurlijk heb ik ook een aantal kinderen waarbij ik de overgang van niets naar aan het werk wat subtieler moet invoeren, zij krijgen die ruimte ook.

En hoewel jullie misschien niet veel van mij hebben gezien de afgelopen tijd, heb ik alles behalve stil gezeten. Achter de schermen is er van alles gebeurd de afgelopen tijd.

Ten eerste staat onze straat al weken (en de buurt al maanden) ondersteboven, vanwege het nieuw aanleggen van de riolering en alle werkzaamheden die daaraan voorafgaan en op volgen. Je snapt, de kinderen hebben zich kostelijk vermaakt in de mega zandbakken voor de deur. Je snapt wel waar ik me daarna mee vermaakt heb… Zand, zand en zand door het hele huis…

Het einde is in zicht, over een week zal in theorie de straat weer dicht liggen en kunnen we eindelijk aan een schoonmaak beginnen die daadwerkelijk iets meer is dan dweilen met de kraan open. Ik heb nog nooit zo uitgekeken naar schoonmaken 😉

En dat is niet het enige. Dit moestuinmoekie is elke dag in de tuin te vinden waar ik een dappere poging waag tot het grootbrengen van mijn eigen groenten en fruit. En echt hoor, ik vind me dat toch leuk, dat kneuterige.

Naast alle beperkingen van de Corona draait mijn creatieve geest overuren (zelfs tot slapeloosheid aan toe, lekker handig) en zet me aan tot het nemen van leuke en bijzondere stappen. Over een paar weken start ik aan een nieuwe uitdaging. Ik start een opleiding tot draagconsulent, zodat ik ouders tijdens mijn werk nog beter een meer aanvullend kan ondersteunen tijdens de soms wel heel heftige baby-tijd. Er rommelt nog meer, maar daarover later meer 😉

Ook Daan is een slechte stilzitter. Inmiddels zijn zowel de voortuin, als de achtertuin als het pad volledig opgehoogd, opnieuw bestraat, ligt er een nieuw gazon en als finisching touch komen er binnenkort heel veel planten bij. Ondertussen worstelt hij zich dapper door de eerste fasen van zijn afstudeeronderzoek heen. Helaas werkt zijn motivatie omgekeerd evenredig met het aantal zonuren, dus het is echt hard werken om nu weer iets op digitaal papier te krijgen. Ik duik nu weer even de tuin in voor het zometeen te warm is. Ciao!

Ik wens jullie alle moois voor dit lange weekend. Geniet van elkaar en het prachtige weer!

Liefs, Maud

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.