Aftelkalenders

Afteltrein

Iedere uitzending of oefening is anders. De ene keer is papa of mama 3 weken weg, de andere keer zijn ze wel 5 maanden van huis. We weten dat de wisselende aan- en afwezigheid van een ouder veel emoties bij kinderen oproept. Veel volwassenen vinden het lastig om met onze kinderen over deze emoties te praten. Deze speciaal ontworpen afteltrein biedt elke dag mogelijkheid om op een laagdrempelige manier met je kind in gesprek te gaan over deze emoties. En als de trein vol is? Dan komt papa of mama thuis!

  1. Print de locomotief, de eindwagon en de middenwagons uit. Het totaal aantal wagons is zoveel als het aantal weken dat papa of mama van huis is.
  2. Versier de locomotief en plak hier een foto van jezelf samen met papa of mama.
  3. Gebruik de meegestuurde gezichtjesschaal om aan te wijzen hoe jouw dag was. Was het een blije/ fijne dag of een verdrietige/ minder fijne dag?
  4. Kleur een leeg gezichtje in de wagon zoals het gezichtje dat je net aanwees op het kaartje.
  5. Wil je er nog even over praten? Wat vond je fijn vandaag? Wat vond je lastig of waar werd je soms een beetje boos of verdrietig van? Wat vond je het leukst van vandaag?

Aftelslinger

Nog één week tot papa of mama thuiskomt! Aftellen wordt een feest met deze slinger. Elke dag versier je een vlag en als de slinger vol is komt papa of mama thuis. Kleur, knip en plak de speciale legertekeningen  of jouw eigen creaties op de vlaggen en maak de slinger compleet.

De slinger wordt geleverd met vlaggen, touw en tape, je kunt direct aan de slag!

  1. Hang de lijn op.
  2. De eerste en de laatste vlag hang je op met de washi tape.
  3. Op de eerste vlag kun je een foto van jezelf plakken en op de laatste vlag een foto van papa of mama die bijna weer thuis komt.
  4. Versier de vlag met eigen tekeningen of kleur, knip en plak een speciale tekening uit het pakketje.
  5. De eerste dag versier je de vlag met nummer 7, de dag erna de vlag met nummer 6 etc.