3 down, 6 to go

Vanmorgen, precies drie weken geleden vertrok mijn militair voor 9 weken naar Amerika. 9 weken, 2 maanden, ik weet niet precies wat ik het minst lang vind klinken. De afgelopen weken kropen vliegend voorbij.

Kruipen en vliegen? Jazeker! Sommige dagen stonden zo vol gepland dat het het ene moment 0700 uur was en het volgende moment was het al 1900 uur. Sommige avonden daarentegen… Elke 5 minuten van de klok voorbij zien komen. Is het al tijd om naar bed te gaan of word ik dan echt vannacht al wakker?

Vooral de avonden en de weekenden zijn het meest confronterend. Naast het feit dat je de hele dag alleen draait, kan je deze ook niet nog even samen doornemen. Want, in mijn geval, 7 uur tijdsverschil. Onder de streep komt het er dus op neer dat wij elkaar enkel in het weekend ‘spreken’ via WhatsApp.

Vorige week werd dit pijnlijk duidelijk na toch wel het hoogtepunt uit mijn Mama met Missie – cariere. Wij gingen op bezoek bij minister Bijleveld in Den Haag. Al stuiterballend vertrek ik naar huis. Het liefs wil ik deze bijzondere dag delen met mijn lief. Maar, dat gaat natuurlijk niet. Door het tijdsverschil zit Daan middenin zijn lesdag. Tegen de tijd dat hij eventueel wel tijd heeft om te bellen is het bij ons ver in de nacht. Dus, donderdag niet, vrijdag niet, misschien zaterdag of zondag dan. Inmiddels heb ik veel tegen anderen mogen vertellen over onze Haagse avonturen. Toen ik zaterdagmiddag eindelijk met Daan sprak was verhaal al een stuk minder spontaan en enthousiast dan het de dagen ervoor was…

En dat is 1, maar dan komt het besef. Potdikkie, precies dus als zulk soort mega bijzondere dingen aan de hand zijn ben jij er niet. Kan ik het niet met je delen. Zit ik hier alleen met mezelf een borrel te nemen op het fijne gesprek. Niet dus. Ik druip af naar bed, het is 2100 uur en voel me k*#! En, wat deed jij zaterdagavond?

Uiteraard zijn ook de: ‘Je bent er zeker al wel weer aan gewend?’ en de: ‘Gelukkig zijn het maar twee maanden’ ook al weer voorbij gekomen. Ik denk toch echt dat ik binnenkort maar een bingo-kaart maak, die dan elke thuisfronter uit kan printen. Op het moment dat je dan opmerking zoveel hoort, dat je dan keihard ‘Bingo’ roept tegen diegene. Dit lijkt me echt hilarisch, ik zoek nog testers die dit in beeld willen brengen dus meld je aan!

Dat was mijn beklag. Het gaat erg goed kan ik wel zeggen. Het tijdelijk stoppen met werken heeft ons enorm veel gebracht. Vooral rust. En met die rust kwam tijd. Veel tijd hebben we gestopt in het voorbereiden op deze tijd van afwezigheid van Daan. En it pays off! Het gaat goed. Eef weet waar papa is, voor zover een peuter dat kan snappen. Ze weet hoe lang hij wegblijft. Renske van Zelvepost heeft een fantastische afteltrein voor Eef ontworpen en hij werkt! Elke avond kleuren we een gezichtje van de trein en praten we over hoe de dag was. Eef geeft dan zelf aan of ze het een ‘blije’ dag of een ‘niet zo blije’ dag vond. Ook hebben we veel aan het XX-je boekje. Regelmatig schrijven we hier een stukje in, geven we antwoord op vragen, plakken we foto’s en gaat het boekje mee naar school.

Toevallig viel gisteren het boekje ‘Elke dag een kusje’ van Abigail Bates bij ons op de deurmat. Eef is direct helemaal verslingerd aan het boek met de schildpadjes. Ze herkent zich in grote schildpad, ‘want mijn papa is ook weg’. Ook kan ze afstand nemen als zij dat nodig vindt, ‘want het is een schildpad en geen mens’. Wat een fijn boek.

Met veel lieve mensen om ons heen, pannen soep, borreltjes bij buren, plantjes van de schoonouders, boekjes, slingers en smileys zijn wij deze eerste drie weken goed doorgekomen.

3 down, 6 to go. Still going strong! #thuisfrontpower!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Claire schreef:

    Leuk om te lezen en erg herkenbaar! Om je BINGO kaart heb ik heel erg hard gelachen, denk dat je binnen een week BINGO hebt (haha)

    Goeie tips over die boekjes. Mijn man Daan vertrekt eind mei naar Afghanistan voor 4 maanden en 1 week. Onze oudste dochter word de dag na zijn vertrek 3jaar. Zn boekje is dan wel een goed idee!!

    Succes nog even!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.